Με αφορμή το ντεμπούτο του 17χρονου Σαμουήλ Νιαυραδάκη ο Πλατανιάς κάνει αναφορά στον στόχο της ανάδειξης παιδιών από τα τμήματα υποδομής του.

Ο προερχόμενος από την Ιωνία 2000 αμυντικός εντάχθηκε σε νεαρή ηλικία στον Πλατανιά και αφού έπαιξε στις ομάδες Κ15, Κ17, Κ19 βρέθηκε να υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο το περασμένο καλοκαίρι, αρπάζοντας την ευκαιρία που του έδωσε στο ντέρμπι με τον Εργοτέλη ο Γιάννης Τάτσης. 

Η αναφορά του Πλατανιά και για τα υπόλοιπα παιδιά που μετά το πέρασμά τους από τις ομάδες υποδομής βρίσκονται στην πρώτη ομάδα: 

Οπως έχουμε τονίσει κατά καιρούς, ο Πλατανιάς Χανίων, δεν πρόκειται να «θυσιάσει» στο βωμό του αποτελέσματος το πλάνο που έχει εκπονήσει από πέρυσι το καλοκαίρι, θέλοντας να επενδύσει πάνω στα «δικά» του παιδιά, αλλά και σε παίκτες νεαρούς σε ηλικία.

Πλάνο το οποίο δεν στηρίζεται στα λόγια, αλλά στις πράξεις. Κάτι που αποδείχτηκε τη Δευτέρα στο «Παγκρήτιο», όταν στην αρχική ενδεκάδα ξεκίνησε ο Σαμουήλ Νιαυραδάκης. Ένα παιδί που σε ηλικία μόλις 17 ετών, 8 μηνών και 8 ημερών, πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο, όχι μάλιστα σε οποιοδήποτε παιχνίδι, αλλά σε ένα ντέρμπι.

Ο «Σαμ» είναι γέννημα – θρέμμα της ακαδημίας καθώς έχει παίξει σε όλα τα τμήματα υποδομής (Κ15, Κ17, Κ19), μέχρι αυτό το καλοκαίρι, όταν και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και να γίνει στην πορεία ο νεαρότερος παίκτης της ομάδας μας που αγωνίστηκε ως βασικός σε αγώνα πρωταθλήματος.

Δεν είναι βέβαια ο μόνος, καθώς από πέρυσι, ο Πλατανιάς επενδύει σε νέα παιδιά δίνοντάς τους από χρόνο συμμετοχή έως φανέλα βασικού, όπως είναι ο Γιώργος Κωστίκος (22 ετών), ο Μάριος Πουρζιτίδης (20 ετών), ο Σάαντο (21 ετών) που κλήθηκε στην εθνική ανδρών της Παλαιστίνης, ο Μανώλης Σμυρλάκης (20 ετών) και ο Αμπντούλ Ουές (21 ετών) που μέσα από τις εμφανίσεις με την ομάδα μας, κλήθηκε στην Εθνική Ελπίδων.

Στόχος μας είναι αυτά τα παιδιά, να αποτελέσουν τα θεμέλια, πάνω στα οποία θα χτιστεί η επόμενη μέρα του Πλατανιά Χανίων.