Για τα προβλήματα που υπάρχουν στο κολυμβητήριο Χανίων μίλησε η πρόεδρος του ΝΟΧ Χαρούλα Μυλωνάκη, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τους Κορίσσιους αγώνες. 

Οπως ανέφερε η κ. Μυλωνάκη: «Πριν από λίγο καιρό και μετά την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, του κ. Αυγενάκη, μηχανικός επισκέφτηκε το κολυμβητήριο Χανίων και αποφασίστηκε η αφαίρεση των πυλώνων. Από ‘κει και πέρα, δε γνωρίζουμε τι θ’ απογίνει σε αυτό το μεσοδιάστημα μέχρι να τοποθετηθούν οι καινούριοι πυλώνες. Αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, υπάρχει ένας ελλιπέστατος φωτισμός, με τέσσερις ράβδους Led. Το βράδυ ζούμε πραγματικά σα να είμαστε σε… κρυφό σχολειό. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται με πολύ μεγάλη δυσκολία, ιδιαίτερα για την υδατοσφαίριση που σηκώνει όλο το βάρος αυτής της κατάστασης.

Τα προβλήματα όμως δεν είναι μόνο αυτά…

Εχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι ο Ναυτικός Ομιλος αδυνατεί, δεν έχει τη δυνατότητα να σηκώνει το βάρος της τροφοδοσίας του κολυμβητηρίου με πετρέλαιο και χλώριο, κάτι το οποίο κάνει από τις 20 Μαρτίου με πετρέλαιο, ενώ τροφοδοτούμε με χλώριο τις πισίνες τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Σήμερα συγκεκριμένα το κολυμβητήριο είναι χωρίς χλώριο. Από την πλευρά μας χτυπάμε καμπανάκι και ελπίζουμε να εισακουστεί. Ο Ναυτικός Ομιλος είναι αδύνατο να συνεχίσει έτσι. Σε αυτές τις πισίνες αθλούνται 800 παιδιά. Καλούμε όλους τους φορείς, τους βουλευτές μας, την περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Χανίων, το υπουργείο Αθλητισμού ώστε να δοθεί μία λύση».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Οσον αφορά τους Κορίσσιους διασυλλογικούς αγώνες κανόε καγιάκ, που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου στη λίμνη Κουρνά και περιλαμβάνουν και τους πανελλήνιους αγώνες Special Olympics, αναμένεται να συμμετάσχουν 200 αθλητές και αθλήτριες από 14 σωματεία της Ελλάδας και της Κύπρου και 70 αθλητές Special Olympics. Παράλληλα θα υπάρξει συμμετοχή τριών αποστόλων από το εξωτερικό και ειδικότερα από τη Φιλανδία, τη Λιθουανία και τη Γερμανία

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συν. Τύπου:

• Χαρούλα Μυλωνάκη (πρόεδρος Ν.Ο. Χανίων)

«Με πολύ χαρά υποδεχόμαστε τις αποστολές που θα λάβουν μέρος στους Κορίσσιους αγώνες. Φέτος ειδικότερα θα έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε αποστολές από το εξωτερικό. Είμαστε πανέτοιμοι από οργανωτικής πλευράς και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους αγωνιζόμενους. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης, την αντιπεριφέρεια Χανίων, τον Δήμου Αποκορώνου που συμμετέχει όλα αυτά τα χρόνια στη διοργάνωση των αγώνων, την ΑΝΕΚ LINES, την Κυπριακή Ομοσπονδία Κανό και όλους τους χορηγούς που μας βοηθούν έτσι ώστε κάθε χρόνο να μπορούμε να πραγματοποιούμε αυτούς τους αγώνες».

• Αννα Νικολακάκη (υπεύθυνη χορηγιών ΑΝΕΚ LINES)

«Η ANEK LINES εκφράζει την ένθερμη υποστήριξη της στα χρυσά κουπιά του κανόε καγιάκ και δηλώνει παρούσα ως χορηγός στους διεθνείς Κορίσσιους αγώνες, παραμένοντας παράλληλα αρωγός για μια ακόμα χρονιά όλων των αθλητών Special Olympic Hellas που θα ταξιδέψουν με το δικό τους, μοναδικό τρόπο την ανθρώπινη ελπίδα για ισότιμη συμμετοχή στον αγώνα της ζωής. Η χορηγία προς το τμήμα κανόε καγιάκ και τους Κορίσσιους αγώνες εντάσσεται στην ευρύτερη, εταιρική φιλοσοφία της ΑΝΕΚ LINES. Η ενεργός συμμετοχή της στη ζωή και την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών που εξυπηρετεί και ιδίως της Κρήτης, αποτελεί στοιχείο της ταυτότητας και της δραστηριότητας της ΑΝΕΚ παράλληλα με την αδιάκοπη προσπάθεια να παρέχει άριστες υπηρεσίες και εξυπηρέτηση στο επιβατικό κοινό».

• Κώστας Γύπαρης (περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης)

«Με πολύ χαρά συνεισφέρουμε όπως μπορούμε στο μετρό του δυνατού στο πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί ο Ναυτικός Ομιλος σε συνδυασμό με το Δήμο Αποκορώνου για τους αγώνες κανόε καγιάκ. Θα είμαστε πάντοτε αρωγοί και βοηθοί σε όλες αυτές τις ευγενικές προσπάθειες που διοργανώνει ο Ναυτικός Ομιλος. Ο Δήμος Αποκορώνου είναι ένας άξιος Δήμος, καθώς εδώ και 20ετία διοργανώνει αυτή την ωραία αθλητική δραστηριότητα στη λίμνη Κουρνά».

• Αντώνης Κοτσιφάκης (πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Αποκορώνου, υπεύθυνος σε θέματα αθλητισμού και νεολαίας)

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η επιλογή της λίμνης Κουρνά για τη διεξαγωγή των αγώνων κανόε καγιάκ, ένα μέρος ιδιαίτερης ομορφιάς, που προβάλλει τον Αποκόρωνα και την φιλοξενία μας, ενώ βοηθά πάρα πολύ στον αθλητισμό της περιοχής. Ευχαριστούμε το Ναυτικό Ομιλο Χανίων και τους συνδιοργανωτές για τη συνεργασία».

• Μανώλης Αγγελάκης (προπονητής Ν.Ο. Χανίων)

«Φέτος είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμμετέχουν στους αγώνες τρεις ξένες χώρες με αποστολές Special Olympics, όπως η Φιλανδία, η Λιθουανία και η Γερμανία. Επίσης τους αγώνες θα παρακολουθήσει η υπεύθυνη διοργανώσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να έχει μία πιο ολοκληρωμένη άποψη για την τοποθεσία στον Κουρνά, με την προοπτική οι αγώνες να πάρουν έναν διαφορετικό χαρακτήρα και να γίνουν πανευρωπαϊκοί ή και παγκόσμιοι. Αναφορικά με τα Special Olympics, φέτος θα πραγματοποιηθεί μία δράση η οποία είναι εγκεκριμένη από το υπουργείο Παιδείας, καθώς στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται να υπάρξει ευαισθητοποίηση απέναντι στα άτομα με νοητική η κινητική αναπηρία, θα έρθουν 180 μαθητές από τέσσερα δημοτικά σχολεία της περιοχής του Αποκόρωνα όπου θα συνυπάρξουν και θα αθληθούν μαζί με τα άτομα με αναπηρία. Πρόκειται για ένα μήνυμα το οποίο εδώ και πολλά χρόνια βέβαια αποστέλλει μέσα από το Τμήμα Ειδικής Αθλησης ο Ναυτικός Ομιλος, αλλά δίνεται η ευκαιρία μέσα από αυτούς τους αγώνες να το προβάλλουμε, δείχνοντας τον ένα και μοναδικό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι έτσι ώστε να εντάξουμε αυτά τα άτομα μέσα στην κοινωνία. Αυτή η περίοδος για το κανόε καγιάκ είναι μεταβατική γιατί έχουν ολοκληρωθεί τα πρωταθλήματα και ουσιαστικά βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Από την πλευρά μας, ο στόχος είναι να έχουμε στους αγώνες μια καλή παρουσία και ν’ αποκτήσουμε πολύτιμες εμπειρίες».

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα των αγώνων είναι το ακόλουθο:

• Σάββατο: 11:30 – 17:00
• Κυριακή: 09:00 – 13:00

Οι απονομές θα γίνουν την Κυριακή στις 14:00 στο Κέντρο «Κονταρός» στις Βρύσες.