Πρόκειται για την ομαδική έκθεση ψηφιδωτού του Εργαστηρίου Ψηφιδωτού του Συλλόγου Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου

«Το ταξίδι των ψηφίδων… απ’ την Κρήτη ως την Ευρώπη» ξεκινάει στις 31 Οκτωβρίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, και θα διαρκέσει ως τις 7 Νοεμβρίου 2019.

Πρόκειται για μια ομαδική έκθεση ψηφιδωτού του Εργαστηρίου Ψηφιδωτού του Συλλόγου Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου, με έργα εμπνευσμένα από την αρχαιότητα, την πολιτισμική  κληρονομιά και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, τους μεγάλους Έλληνες και ξένους ζωγράφους.

Οι υπεύθυνες εκπαιδεύτριες του Εργαστηρίου Ψηφιδωτού,  Ηλέκτρα Μαυράκη – Μπαλαμούτσου, Κλαίρη Αντωνιδάκη – Γαρεφαλάκη και Μαριάννα Παπαδάκη- Πατρουδάκη, υιοθετώντας τη ρήση του Γερμανού φιλοσόφου Εμμάνουελ Καντ πως «Δημιουργία, είναι ο καλύτερος τρόπος να απολαμβάνεις τη ζωή!» αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Με κοινό άξονα την αγάπη μας για την Τέχνη και τη βεβαιότητα πως η έκφραση μέσω αυτής προσφέρει ευκαιρίες για ευαισθητοποίηση των αισθήσεων, καλλιέργεια της φαντασίας και της δημιουργικής σκέψης, στοχασμού, πειραματισμού και αυτοσυγκέντρωσης κι εντέλει μας οδηγεί στο να απολαμβάνουμε τη ζωή, δημιουργήσαμε με τη στήριξη του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου το  Εργαστήριο Ψηφιδωτού.

Το Εργαστήριό μας ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2016 κι απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του ψηφιδωτού και τις εφαρμογές της ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας, μόρφωσης. Σ’ αυτά τα τρία χρόνια λειτουργίας του κατάφερε να προσελκύσει πολλούς μαθητευόμενους ψηφιδογράφους, να τους φέρει κοντά στη μνημειακή τέχνη του ψηφιδωτού, να γνωρίσουν την μακραίωνη ιστορία του, να έρθουν σε  επαφή με έργα σπουδαίων Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να απολαύσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, δημιουργώντας τα δικά τους καλλιτεχνήματα.

Η έκθεση αυτή του εργαστηρίου μας, είναι αποτέλεσμα μιας τριετούς προετοιμασίας και περιπλάνησης των ψηφοθετών μας στον κόσμο του ψηφιδωτού!

Κάθε ψηφίδα έδωσε αφορμή για ένα σπουδαίο ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο, από την Κρήτη ως  την Ευρώπη!»

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, στις 19:00 και η θα είναι ανοικτή για το κοινό ως τις 7 Νοεμβρίου.

Εκθέτουν τα έργα τους:

Αμοναχάκη Γιασεμή
Αντωνιδάκη – Γαρεφαλάκη Κλαίρη
Γαλάνη Τιτή
Γαρεφαλάκη Βίκυ
Γάσπαρης Παντελής
Γιαγκιόζη Κούλα
Γκερεδάκη Φανή
Ζερβού Πόπη
Καβαλιέρη Γεωργία
Καλλέργη Μαρία
Καρούζου Μαρίνα
Κουμιανάκη Ανδρονίκη
Κατσιμπρή Μάρω
Λαγουδιανάκη Πόπη
Λαδουκάκη Χαρούλα
Μαλλιαράκη Έφη
Μουρτζή Βάντα
Μπαλαμούτσου – Μαυράκη Ηλέκτρα
Παπαδάκη- Πατρουδάκη Μαριάννα
Πασαδάκη Ρένα
Νικολιδάκη Κατερίνα
Πατελάρου Μαρία
Ρασιδάκη Σούλα
Σκουραδάκη Μελτίνη
Σμπώκος Γιάννης
Σπινθουράκης Γιάννης
Σταυρακάκη Ρένα
Ταταράκη Βαγγελιώ
Χατζιδάκη – Κωνσταντινίδη Άννα
Χριστοφοράκη Άννα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook