Απάτη σε βάρος επιχειρηματιών στην Κρήτη από τρεις συλληφθέντες που κατάφεραν με “δόλωμα” το ΣΔΟΕ να αποσπάσουν 25000 ευρώ!!!!

Στα χέρια των διωκτικών αρχών βρίσκονται τρείς επιτήδειοι που είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν επιχειρηματίες στο Ηράκλειο, αποσπώντας τους συνολικά 25.000 ευρώ, υποσχόμενοι οτι θα τους εξαιρέσουν από επικείμενους ελέγχους του ΣΔΟΕ.

Οι τρεις ενορχηστρωτές και δράστες της απάτης, είχαν προσεγγίσει συνολικά επτά επιχειρηματίες, από τους οποίους οι τρείς έπεσαν στην “παγίδα” τους και το πλήρωσαν ακριβά. Για την ακρίβεια κατέβαλαν συνολικά 25000 ευρώ στους τρεις συλληφθέντες, ηλικίας από 37 ως 46 ετών,  προκειμένου, με τις διασυνδέσεις που είχαν στο ΣΔΟΕ να αποτρέψουν ελέγχους και πρόστιμα που θα τους επιβάλλονταν.

Οι τρείς συλληφθέντες έδρασαν από το Μάιο μέχρι τέλη Αυγούστου, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου τρείς υποθέσεις απάτης και ακόμη τέσσερις απόπειρες απάτης, που διαπράχθηκαν σε βάρος επτά ατόμων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο κρητικοί, μια 45χρονη ένας 46χρονος καθώς και 37χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της απάτης. 

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, από τρείς επιχειρηματίες ηλικίας 47, 70 και 40 ετών.

Ειδικότερα κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Μάιου 2019 έως και τέλη Αυγούστου 2019 οι ανωτέρω διέπραξαν από κοινού επτά (7) περιπτώσεις απάτης τρεις (3) τετελεσμένες και τέσσερις (4) απόπειρες σε βάρος επιχειρηματιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου 

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook