Aπό τον “Αιματοκρήτη” και τις ΤΟΜΥ

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης. Ιδρύθηκε το 1985 με σκοπό τη διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων και αποτελεί, ιστορικά, τον πρώτο εν ενεργεία σύλλογο δωρητών οργάνων στη χώρα, έχοντας διαβιβάσει στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων χιλιάδες αιτήσεις δωρητών οργάνων από όλη την Κρήτη.

Mε αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων θα πραγματοποιηθούν στις 1 Νοεμβρίου 2019 στο Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο, και στις 4 Νοεμβρίου 2019 στα Χανιά.

Συγκεκριμένα,

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης»

-σε συνεργασία με την 1η,2η,3η,4η,5η ΤΟΜΥ Ηρακλείου και   ΤΟΜΥ Μαλεβυζίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στο Ηράκλειο από τις 9:00-11:00 και

-σε συνεργασία με τις  ΤΟΜΥ Αγίου Νικολάου και Σητείας καθώς και την ΤΟΜΥ Χερσονήσου στη Λίμνη του Αγίου Νικολάου από τις 13:00-15:00

διοργανώνουν ενημερωτικά περίπτερα με πληροφοριακό υλικό για τη δωρεά οργάνων, στα οποία οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν έγκυρα από ιατρούς, επισκέπτες υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς και εξειδικευμένους εθελοντές και να λύσουν τις απορίες τους.

Κεντρικό μήνυμα μας είναι «Ας μιλήσουμε για την δωρεά οργάνων»!

Επίσης, την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, o «Αιματοκρήτης» σε συνεργασία με την 1η&2η ΤΟΜΥ Χανιών και τον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων,  διοργανώνουν  ενημερωτικό περίπτερο για τη δωρεά οργάνων στη δημοτική αγορά της πόλης των Χανιών, από τις 11:00-13:00.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook