Η εταιρεία παραιτήθηκε από το δικαίωμά της κατάθεσης έφεσης

Το ποσό των 500.000 στερλινών συμφώνησε να πληρώσει η Facebook, ως πρόστιμο για παραβιάσεις του νόμου περί προστασίας των δεδομένων, οι οποίες σχετίζονται με τη συγκέντρωση δεδομένων από την εταιρεία συμβούλων Cambridge Analytica, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα η Βρετανική Ρυθμιστική Αρχή για την Πληροφόρηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, δέχθηκε ερωτήσεις από βουλευτές των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πώς η εταιρεία πολιτικών συμβούλων απέκτησε τα προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών της Facebook από έναν ερευνητή.

Το πρόστιμο μπορεί να είναι μικρό για μια εταιρεία αξίας 540 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όμως είναι το μέγιστο που μπορεί να επιβάλει το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO) και αντιπροσωπεύει το πρώτο μέτρο που λαμβάνει μια Ρυθμιστική Αρχή για να τιμωρήσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την υπόθεση της Cambridge Analytica.

Το ICO επέβαλε το πρόστιμο πέρυσι, αφού ανακοίνωσε πως δεδομένα τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου Βρετανών χρηστών ήταν μεταξύ των πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν από τον ερευνητή και χρησιμοποιήθηκαν για πολιτικούς σκοπούς.

Σήμερα, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών ανακοίνωσε πως το ότι η Facebook παραιτήθηκε από το δικαίωμά της να καταθέσει έφεση και το ότι συμφώνησε να πληρώσει το πρόστιμο, δεν σημαίνει ότι παραδέχθηκε την ενοχή της.

Πηγή: ΑΠΕ