Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα προς τα μέλη της Ένωσης με θέμα: Πιλοτικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Προορισμών 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων – στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειά της για ενημέρωση των μελών της –  πραγματοποίησε ,  σε συνεργασία με την EBRD ((European Bank for Reconstruction and Development – Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης)  & το Υπουργείο Τουρισμού προχθές  το απόγευμα στην αίθουσα του ξενοδοχείου SAMARIA ,  ενημερωτική ημερίδα προς τα μέλη της Ένωσης με θέμα : Πιλοτικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Προορισμών .

 Ως  προσκεκλημένοι παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Στην αρχή της ημερίδας ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων κύριος Γιαννούλης Μανώλης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και έκανε έναν σύντομο χαιρετισμό. Ακολούθησαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης , ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα τουρισμού κ. Κυριάκος Κώτσογλου με σύντομο χαιρετισμό.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Πανταζής Πάστρας , εκπρόσωπος της εταιρείας ( Toposhophy ) ο οποίος έκανε μία συνοπτική παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος και των στόχων της συνάντησης.

Κατόπιν από την κοινοπραξία συμβούλων από το Ηνωμένο Βασίλειο ( TEAM Tourism Consulting και Yellow Railroad ) – ενός εκ των συντελεστών της υλοποίησης του προγράμματος – οι κ.κ. Thomas Buncle και Meredith Roger Carter παρουσίασαν  ποιος είναι ο  ρόλος και η δομή του σχεδίου διαχείρισης προορισμού , τα βασικά ζητήματα για την εκπόνηση αυτού του σχεδίου καθώς επίσης και το πλάνο εργασιών .  

Το πιλοτικό πρόγραμμα υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, θέτοντας στο επίκεντρο:

Τη συνέχιση της τουριστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα με βιώσιμους όρους
Την αντιμετώπιση δεδομένων προκλήσεων (π.χ. αύξηση της μέσης δαπάνης των επισκεπτών, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών διαχείρισης προορισμών) στους προορισμούς της χώρας.

Συγκεκριμένα, η υλοποίηση του προγράμματος ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2019 με:

Την κατάρτιση δύο σχεδίων διαχείρισης προορισμού για την Ρόδο και την Σαντορίνη
Την κατάρτιση ενός οδηγού προετοιμασίας για την ανάπτυξη αντίστοιχων σχεδίων σε άλλους προορισμούς της χώρας.

Υπήρξε μεγάλο  ενδιαφέρον από τους παρευρισκόμενους ( εκπρόσωποι Δήμων – Περιφέρειας, ξενοδόχοι, επαγγελματίες κτλ)οι οποίοι απεύθυναν ερωτήσεις προς τους εισηγητές ,  ενώ υπήρξαν μετά το τέλος των εισηγήσεων και κατ’ ιδίαν συναντήσεις”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook