Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, ενημερώθηκε για τη θετική αυτή εξέλιξη από τον Υπουργό, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνεργασίας που είχε μαζί του

Την ένταξη των έργων «Ανέγερση  του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνης» και «Αποκατάσταση κτιρίου Φιλαρμονικής – Ωδείου Ρεθύμνης», στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Φιλόδημος Ι», υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, εγκρίνοντας τη χρηματοδότηση τους με τα ποσά 3.604.375,20€ και 1.273.978,57 αντίστοιχα. 

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, ενημερώθηκε για τη θετική αυτή εξέλιξη από τον Υπουργό, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνεργασίας που είχε μαζί του, σήμερα (1/11/19)  στην Αθήνα, με αντικείμενο την προώθηση θεμάτων της ΕΔΕΥΑ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ρεθύμνης, ανταποκρινόμενος στη σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών  (65574/19‐11‐2018),  κατέθεσε τον π./ Μαϊο  ολοκληρωμένη πρόταση ένταξης των συγκεκριμένων έργων για χρηματοδότηση από το Φιλόδημο,  σε πλήρη φάκελο, στον οποίο περιλαμβάνονταν τα προβλεπόμενα  δικαιολογητικά (  άδεια δόμησης  του Σχολείου, τεχνικά σχέδια κατασκευής του κλπ. καθώς και σχέδια αποκατάστασης Φιλαρμονικής) όπως επίσης και το σχεδιασμό του Δήμου για την αξιοποίηση τους. 

Σε ότι αφορά το 16ο Δημοτικό  Σχολείο, προβλέπεται η ανέγερση  διώροφου κτηρίου,  με υπόγειο, με βάση όλες τις νόμιμες και σύγχρονες προδιαγραφές και  με έμφαση στη διασφάλιση και προστασία του περιβάλλοντος, τη βέλτιστη ενεργειακά απόδοσή του κτιρίου και την πλήρωση όλων των   κριτηρίων  προσβασιμότητας για τα Άτομα με Αναπηρία.

Σε ότι αφορά το κτίριο της Φιλαρμονικής, θα γίνουν  εργασίες στατικής ενίσχυσης του,  με γνώμονα τη μέγιστη ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου καθώς και παρεμβάσεις που θα εξασφαλίσουν τον  λειτουργικό και αισθητικό ανασχεδιασμό του,  προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες στέγασης του Δημοτικού Ωδείου και της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δ. Ρεθύμνης.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Ρεθύμνης θα προχωρήσει στη δημοπράτηση των έργων ώστε να εκτελεστούν με αρτιότητα και με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο για το ενδιαφέρον του και για  τη θετική αξιολόγηση της πρότασης του Δήμου, σε σύντομο χρονικό διάστημα, συνθήκη που θα επιτρέψει στο Ρέθυμνο να αποκτήσει δύο σημαντικές δομές, τις οποίες είχε ανάγκη η πόλη και οι άνθρωποι της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook