Ο Δήμος Χανίων καλεί τους  κατόχους των Δελτίων Στάθμευσης ΑΜΕΑ να παραλάβουν τις ειδικές ψηφιακές κάρτες Bluetooth (beacon cards) για το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

Μετά την επιτυχή λειτουργία του πιλοτικού συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ, ο Δήμος Χανίων καλεί ΟΛΟΥΣ τους κατόχους ενεργών Δελτίων Στάθμευσης ΑΜΕΑ (μπλε κάρτες) να προσέλθουν στο Δημαρχείο Χανίων για την παραλαβή των ειδικών καρτών του ηλεκτρονικού συστήματος (Bluetooth beacon cards).

Η παραλαβή θα γίνεται από το Γραφείο Δημότη (2821341767) του Δήμου Χανίων  (γωνία Μυλωνογιάννη και Υψηλαντών ισόγειο, είσοδος από οδό Μυλωνογιάννη) καθημερινά από τις 9:30π.μ. έως τις 2:00μ.μ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίζουν φωτοαντίγραφο και των δύο όψεων του ενεργού Δελτίου Στάθμευσης ΑμεΑ.

Οι εν λόγω ειδικές κάρτες διατίθενται ΔΩΡΕΑΝ και κρίνεται απαραίτητη η παραλαβή από ΟΛΟΥΣ τους δικαιούχους, ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως το  σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ που έχει ήδη εγκατασταθεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες 10 θέσεις, στις οποίες έχει ήδη εγκατασταθεί η απαραίτητη υποδομή, βρίσκονται στα εξής σημεία:

1. Πλατεία Δικαστηρίων 
2. Οδός Ελ. Βενιζέλου (έξω από το Εθνικό Στάδιο Χανίων)
3. Οδός Ελ. Βενιζέλου (έξω από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων)
4. Πλατεία Σοφοκλή Βενιζέλου (έξω από το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων)
5. Πλατεία Μαρκοπούλου (έξω από το 1ο Γυμνάσιο)
6. Οδός Σφακίων 10 – 12
7. Οδός Αποκορώνου (έξω από κατάστημα «Λιλιπούπολη»)
8. Γωνία Μανουσογιαννάκηδων & Σκαλίδη
9. Πλατεία Τάλω
10. Οδός Πετρώφ – Νέα Χώρα

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι έχει αναπτυχθεί και η ειδική ψηφιακή εφαρμογή app, ParkALot (Chania) για Android (και άμεσα για iOS), η οποία πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους, το Δήμο Χανίων αλλά και το Τμήμα Τροχαίας Χανίων, σε πραγματικό χρόνο μεταξύ άλλων για τη διαθεσιμότητα των θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ, καθώς και για την τυχόν παράνομη κατάληψή τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία του συστήματος από το τμήμα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Δήμου Χανίων στο 2821341705-6-7, [email protected].

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook