“Με την πρόληψη, νικούμε τον καρκίνο”. Ένα Δυνατό μήνυμα για την πρόληψη εξέπεμψαν από την Περιφέρεια φορείς και εθελοντικές οργανώσεις

«Είναι στο Χέρι Μου», “Με την πρόληψη νικούμε τον καρκίνο, είναι η καλύτερη θεραπεία ,σώζουμε ζωές”, ήταν τα συνθήματα ευαισθητοποίσης πού εξέπεμψαν γυναίκες και άνδρες σέ εκδήλωση πού πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης καμπάνιας πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης όλες και όλοι οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τό μουσικό πρόγραμμα με θέμα: «τραγουδώντας για τη γυναίκα, τραγουδώντας για την πρόληψη», από τη Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, υπό τη Διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου. Στην συνέχεια έγινε στά ροζ χρώματα φωταγώγηση τού κτηρίου της Περιφέρειας στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης, που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους φορείς και εθελοντικές οργανώσεις. Επίσης στην διάρκεια της εκδήλωσης στην Περιφέρεια, μοιράστηκαν ροζ τριαντάφυλλα στις γυναίκες, ενημερωτικό υλικό, κονκάρδες με την ένδειξη ”είναι στο χέρι μου”, ενώ προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα απο τόν σύλλογο γυναικών «Η Εργάνη” Επισκοπής, με επικεφαλής την πρόεδρο Σεβαστή Κρασανάκη.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τόν εντεταλμένο Περιφερειακό σύμβουλο ,υπεύθυνο των κινητών μονάδων πρόληψης της Περιφέρειας Γιώργο Πιτσούλη, με παρόντες από πλευράς Περιφέρειας τόν Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλο Μπαριτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Έφη Κουτεντάκη, την Εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλο Γεωργία Μηλάκη, την Εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλο Ρένα Χουδετσανακη, ενώ από πλευράς Δήμου Ηρακλείου παρούσα ήταν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη.

Στην σημαντικότητα τής πρόληψης, αλλά και στις πρωτοβουλίες και δράσεις της Περιφέρειας μαζί με τους φορείς, εθελοντικές οργανώσεις, αναφέρθηκε στον σύντομο χαιρετισμό του, παρουσία θεσμικών εκπροσώπων, γυναικείων συλλόγων, εθελοντριών, ο Γιώργος Πιτσούλης. Η συμμετοχή όλων, όπως είπε, στην κοινή προσπάθεια, που δεν περιορίζεται μόνο στον μήνα πρόληψης, είναι σημαντική, στέλνοντας  ένα δυνατό μήνυμα ζωής προς όλες τις γυναίκες. Παράλληλα ο κ Πιτσούλης αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στον τομέα πρόληψης η κινητή μονάδα μαστογραφίας της Περιφέρειας που τα τελευταία χρόνια “οργώνει” το νησί μας-ακόμα και στις πλέον απομακρυσμένες περιοχές πραγματοποιώντας δωρεά μαστογραφίες στις γυναίκες. Στό ιδιαίτερα σημαντικό θέμα της πρόληψης αναφέρθηκε και η Αντιδημαρχος Ρένα Παπαδάκη στον σύντομο χαιρετισμό της, προσθέτοντας ότι ο Δήμος για τον κοινό στόχο, αλλά και σε όλα τα ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα συνεργάζεται με την Περιφέρεια, τους φορείς, εθελοντικές οργανώσεις κ.α Παράλληλα, η κα Παπαδάκη έδωσε συγχαρητήρια στην Περιφέρεια στον κ Πιτσούλη, και σε όλους τους συμμετέχοντες για την διοργάνωση της εκδήλωσης σε συνέχεια της καμπάνιας της πρόληψης που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης. Ο κ Πιτσούλης αφού ευχαρίστησε την κα Παπαδάκη για την καλή συνεργασία με τον Δήμο ,απευθυνόμενος σε όλους, πρόσθεσε: «Κλείνοντας το μήνα πρόληψης  αποφασίσαμε να φωταγωγήσουμε ροζ το κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης σηματοδοτώντας την αδιάληπτη συνέχιση  της καμπάνιας «Είναι στο Χέρι Μου!» Μια καμπάνια με πολλαπλές δράσεις σε συνεργασία με φορείς της Κρήτης που στόχο έχει μέσω της διάχυσης γνώσης και  της ευαισθητοποίησης να κινητοποιήσει τις γυναίκες στην υιοθέτηση συμπεριφορών πρόληψης.

Ευχαριστούμε όλους τους φορείς, τους συνεργάτες και τους πολίτες που βοηθούν σε αυτήν την προσπάθεια.  Ευχαριστούμε την Μικτή Χορωδία της Περιφέρειας που έντυσε μουσικά την εκδήλωση ,την Σεβαστή Κρασανάκη για την προσφορά των εδεσμάτων, όπως και όλους που με οποιοδήποτε τρόπο συμμετέχουν σε εθελοντικές ομάδες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook