Ένας διαπρεπής δερματολόγος έχει όλα τα κόλπα

O χρόνος θα αφήσει αναγκαστικά τα σημάδια του στο πρόσωπό μας και μέσα σε όλα θα εμφανιστούν και οι ρυτίδες του μετώπου.

Αντιαισθητικές για κάποιους ή απλώς ενοχλητικές, ένα είναι σίγουρο: κάνουν τη γυναίκα να φαίνεται μεγαλύτερη.

Υπάρχουν ωστόσο πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να περιοριστούν ή ακόμα και να καθυστερήσουν οι ρυτίδες στο μέτωπο, όπως μας λέει ο δερματολόγος των celebrities από τη Νέα Υόρκη, Joshua Zeichner.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, αν οι γραμμές δεν βρίσκονται βαθιά στην επιδερμίδα, μπορείτε να τις αντιστρέψετε τελείως», μας λέει. Είτε πάντως μιλάμε για οριστική εξάλειψη είτε για μερική απομάκρυνση, το Α και το Ω εδώ είναι η σχολαστική περιποίηση του μετώπου.

Και η ρετινόλη είναι το καλύτερο συστατικό! «Η ρετινόλη διεγείρει τα επίπεδα του κολλαγόνου, για να βοηθήσει το δέρμα να αντισταθεί στις ρυτίδες», εξηγεί ο γνωστός δερματολόγος. Και προτείνει υπομονή, καθώς το τρίμηνο είναι απαραίτητο για να κάνουν την εμφάνισή τους τα αποτελέσματα της θεραπείας.

Ρετινόλη, σωστή ενυδάτωση και αντηλιακό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας που προτείνει ο ειδικός για μέτωπο φρέσκο και νεανικό. «Όσο νωρίτερα αρχίσετε να φροντίζετε για τις ρυτίδες σας, τόσο πιο δραστικό θα είναι το αποτέλεσμα», καταλήγει ο Zeichner για την κατάλληλη εποχή έναρξης της φροντίδας του μετώπου…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook