Η μεγάλη κοινή διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου από τις 4 -8 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί από το ακρωτήριο Σπάθα έως τη χερσόνησο Ακρωτήρι. 

Ξεκίνησε σήμερα η κοινή διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου, με την επωνυμία «Μέδουσα 9» και τη συμμετοχή και των κυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και νοτίως της Πελοποννήσου.

Σκοπός της εν λόγω άσκησης είναι η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας, Αιγύπτου και Κυπριακής Δημοκρατίας. Παράλληλα έχουν προσκληθεί παρατηρητές από Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιταλία, Ιορδανία, Κουβέιτ, Μαρόκο, Μπαχρέιν, Νότιο Κορέα, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Σερβία και ΗΠΑ. 

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ανακοίνωσε την έναρξη Ναυτικής Άσκησης ‘’ΜΕΔΟΥΣΑ 9’’ στη Θαλάσσια περιοχή κόλπου Χανίων, και συγκεκριμένα από το ακρωτήριο Σπάθα έως τη χερσόνησο Ακρωτήρι.

Η άσκηση θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 04 Νοεμβρίου 2019 έως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 08 Νοεμβρίου 2019.

2. Απαγορεύεται η διέλευση και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα στην θαλάσσια περιοχή που περικλείεται από τα κάτωθι στίγματα από έναρξη έως πέρας της ασκήσεως:


3. Παρακαλούνται οι Πλοίαρχοι – Κυβερνήτες πλοίων – σκαφών προ απόπλου/κατάπλου να ενημερώνονται από τις κατά τόπους λιμενικές Αρχές και να τηρούν αυξημένη επιφυλακή κατά τη ναυσιπλοΐα στους κόλπους Χανίων – Σούδας.

4. Ναυταθλητικοί – Αλιευτικοί σύλλογοι παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους και την αποφυγή δραστηριοποίησης τους στην αναφερόμενη περιοχή κατά τις ημερομηνίες διεξαγωγής της άσκησης.

5. ΚΛ Χανίων θα προβεί σε νέες αγγελίες όπου απαιτηθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook