Περιβάλλον και ενέργεια απασχόλησαν τη συνάντηση του Γιώργου Λογιάδη με το Νίκο Ξυλούρη.

Συζήτηση εφ΄όλης της ύλης είχε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρη. 

Ο κ. Λογιάδης ζήτησε τη συνάντηση με αφορμή και τη συμμετοχή του,  στις Επιτροπές Περιβάλλοντος και Περιφερειών της βουλής.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη διαχείριση των απορριμμάτων, στο αεροδρόμιο Καστελίου, και στο ζήτημα που έχει ανακύψει με τις αντιδράσεις του δήμου Μαλεβιζίου αλλά και της Δαμάστας, για την δημιουργία σταθμού μετατροπής στην περιοχή, με αφορμή την ηλεκτρική διασύνδεση Κορακιάς – Αττικής. 

Όσον αφορά στο  πρώτο ζήτημα τονίστηκε η αναγκαιότητα της  μείωσης του όγκου των  απορριμμάτων  και η αύξηση του  όγκου των ανακυκλώσιμων υλικών αλλά και οι τρόποι ευαισθητοποίησης των πολιτών ως προς αυτά τα ζητήματα. 

Σ αυτό το σημείο τονίστηκε  η αναγκαιότητα που έχει το νησί για  έργα που θα μπορούν να επεξεργάζονται τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Για να γίνει αυτό πρέπει να εξεταστεί και το σενάριο της δημιουργίας νέων μονάδων που θα μπορούν να αναλάβουν αυτό το έργο, με χρηματοδότηση και κίνητρα για όσους  θέλουν να ασχοληθούν με τέτοιου είδους επενδύσεις.  

Η Κρήτη πρέπει να είναι έτοιμη να  ακολουθήσει τις παγκόσμιες  εξελίξεις σε αυτό το ζήτημα, τόνισε ο κ. Λογιάδης. 

‘Ηδη εργοστάσια ανά τον κόσμο έχουν σταματήσει τα δέχονται τα ανακυκλώσιμα υλικά  καθώς δεν μπορούν πλέον να διαχειριστούν τους τόνους  που φτάνουν στις χώρες τους.  

Παράλληλα σταδιακά η καύση των απορριμμάτων δεν είναι πλέον η λύση ενώ όλοι επιδιώκουν τις μειώσεις των τόνων των απορριμμάτων  που καταλήγουν στους χώρους της υγειονομικής ταφής. 

Η συζήτηση έκλεισε με το θέμα της Δαμάστας και τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τη δημιουργία σταθμού μετατροπής στην  περιοχή, από το δήμο Μαλεβιζίου και τους τοπικούς φορείς. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook