Συμμετέχουν στο πρόγραμμα ”Growing up in the 21th century” με στόχο να αποκτήσουν δεξιότητες και να αντιμετωπίσουν διάφορες προκλήσεις 

Μαθητές από την Ιταλία, την Γαλλία, την Ουγγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο και στην Εσθονία, βρίσκονται αυτές τις ημέρες στα Χανιά, καθώς συμμετέχουν στο πρόγραμμα ”Growing up in the 21th century”, του Erasmus και πραγματοποιούν δραστηριότητες και εργαστήρια σε συνεργασία με τα εκπαιδετήρια ”Μαυροματάκη”. 

Οι μαθητές έφθασαν στα Χανιά σήμερα και έτυχαν θερμής υποδοχής από τα εκπαιδευτήρια ”Μαυροματάκη”, με την γιορτή να πλαισιώνεται από τους μαθητές του σχολείου, οι οποίοι έπαιξαν όμορφες μελωδίες σε αγγλόφωνους και ελληνόφωνους στίχους, ενώ στην συνέχεια χόρεψαν κρητικούς χορούς. Οι εταίροι θα παραμείνουν στα Χανιά για τέσσερις ημέρες και θα λάβουν μέρος σε ενδιαφέροντα εργαστήρια ενώ θα πραγματοποιήσουν και εκδρομές σε διάφορες περιοχές του νομού, ώστε τα παιδιά να δουν από κοντά παραδείγματα αειφόρου ανάπτυξης. 

Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου των εκπαιδευτηρίων ”Μαυροματάκη”, δήλωσε στο flashnews.gr, “σήμερα υποδεχόμαστε, τους εταίρους μας, από το πρόγραμμα ”Erasmus” στο οποίο συμμετέχουμε μαζί με άλλα πέντε σχολεία, ενώ το πρόγραμμα μας λέγεται ”Growing up in the 21th century”, μεγαλώνοντας στην Ευρώπη του 21ου αιώνα.

Είναι ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει να βοηθήσει τα παιδιά, να αποκτήσουν δεξιότητες, ώστε να ανταποκριθούν στις προκλήσεις, που έχουν μπροστά τους, προκλήσεις που έχουν να κάνουν, με το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και να είναι ενεργοί πολίτες. Σήμερα ξεκινάμε με αυτή την μουσική εκδήλωση, οι εταίροι μας θα μείνουν τέσσερις ημέρες, έχουμε προγραμματίσει διάφορα εργαστήρια και εκπαιδευτικές εκδρομές, για μικρούς και μεγάλους, εκδρομές στον Ομαλό, στην λίμνη της Αγιάς και σε διάφορες επιχειρήσεις που δείχνουν ένα παράδειγμα αειφόρου ανάπτυξης”. 





Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook