Στην πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής διαχείρισης του προγράμματος CLLD/LEADER της Αναπτυξιακής Λασιθίου συμμετείχε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Έπειτα από την υποβολή ολοκληρωμένων αιτημάτων από συλλόγους και φορείς εντάχθηκαν επιτυχώς στο πρόγραμμα Leader του Νομού Λασιθίου νέα έργα και νέος εξοπλισμός για τον Δήμο Ιεράπετρας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

Τη δημιουργία πολυχώρου ανάδειξης της φυσικής, πολιτιστικής και αγροτικής κληρονομιάς της περιοχής οροπεδίου Θρυπτής, για τον πολιτιστικό και φυσιολατρικό σύλλογο Θρυπτής, κόστους 292.330€ 

Τη δημιουργία κέντρου προβολής τοπικού πολιτισμού και διατροφικής παράδοσης της ελιάς στο Καβούσι, για τον πολιτιστικό σύλλογο  Καβουσίου, κόστους 272.800€

Την αγορά πυροσβεστικού οχήματος για τη λέσχη φίλων τετρακίνησης Ιεράπετρας,κόστους 84.275,28€.

Την αγορά οχήματος για τους εθελοντές διασώστες ΚΡΗΤΗΣ ΕΔΙΚ κόστους 41.383,95€
 
Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης: «Συγχαρητήρια στους προέδρους και τα μέλη των συλλόγων και των φορέων για όλη αυτή την προσπάθεια. Στηρίξαμε τις προτάσεις και πετύχαμε τη θετική αξιολόγησή τους και την ένταξη τους στο πρόγραμμα LEADER. Παραμένουμε στο πλευρό των πολιτιστικών συλλόγων Θρυπτής και Καβουσίου καθώς και της ΕΔΙΚ και της λέσχης τετρακίνησης ώστε να βοηθήσουμε όπου χρειαστεί για την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την όσο το δυνατόν ταχύτερη παράδοση των έργων και του εξοπλισμού».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook