Οι μοναδικές χάντρες ψήνονται στο φούρνο και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό, τόσο τρυφερές και νόστιμες είναι σκέτο γλύκισμα!

Υλικά
1 κιλό φασόλια χάντρες
120ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
2-3 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
500γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σέλινο και τα καρότα για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε τα φασόλια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και περίπου 1 λίτρο νερό, να καλυφθούν τα υλικά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις. Μεταφέρετε το φαγητό σε γάστρα ή ταψί, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

Πηγή: olivemagazine.gr