Ο Μανώλης Σφακιανάκης σε συνεργασία με την ΑΝΕΚ, μίλησε σε μαθητές των Χανίων, για τους κινδύνους του διαδικτύου και την ασφαλή χρήση της τεχνολογίας 

Για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο σε μία διαδραστική ημερίδα, μίλησε ο Αντιστράτηγος εα ΕΛΑΣ και Πρόεδρος του CSI Institute  Μανώλης Σφακιανάκης, σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την ANEK Lines, ενώ η Κλινική Εγκληματολόγος και Διευθύντριας του CSI Institute, Kαλλιόπη Ιωάννου, αναφέρθηκε στον εθισμό των παιδιών στο διαδίκτυο. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της ΑΝΕΚ, την οποία παρακολούθησαν μαθητές και καθηγητές γυμνασίων και λυκείων του νομού Χανίων ενώ στην έναρξη της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ANEK Lines, Γιώργος Κατσανεβάκης, ο οποίος έκανε μια ιστορική αναδρομή, στην πορεία του διαδικτύου. 


Ο κ. Σφακιανάκης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “στόχος είναι να ενημερωθούν όλα τα παιδιά του νομού Χανίων και αν το επιθυμεί η ΑΝΕΚ, στην συνέχεια να επισκεφθούμε όλους τους νομούς της Κρήτης. Το διαδίκτυο είναι στην ζωή μας θα είναι για πάντα και ένα παιδί χωρίς διαδίκτυο θα είναι δυστυχώς ένα παιδί χωρίς μέλλον. Όσο ανεβαίνει η ευρηζωνικότητα, ανεβαίνει και η εγκληματικότητα

.Οι κίνδυνοι είναι πάρα πολλοί το διαδίκτυο είναι φως αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και κίνδυνοι. Οι κυριότερες απειλές για ένα παιδί είναι το bullying,  η εκδικητική πορνογραφία, οι καταστάσεις που ζουν τα παιδιά μέσα από ένα sexting αλλά και σύγχρονες μορφές εγκληματικότητας”. 

Εθισμός και κίνδυνοι

Ο κ Σφακιανάκης ξεκαθάρισε, ότι “ο εθισμός στο διαδίκτυο είναι ένα μεγάλο φαινόμενο, πλέον, έχουν μειωθεί τα ποσοστά του bullying και έχουν αυξηθεί τα ποσοστά του εθισμού. Ο εθισμός δεν είναι κίνδυνος σε καθηλώνει. Οι κίνδυνοι είναι κάτι διαφορετικό από τον εθισμό”. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε παράλληλη στήριξη και άλλων φορέων όπως η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η  Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας και  το “Όλοι Μαζί Μπορούμε”. 




Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook