Σοβαρές υλικές ζημιές σε παλιά κτίρια και αναστάτωση στους κατοίκους προκάλεσαν δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,2 και 4,1 Ρίχτερ στην περιοχή της Οιχαλίας Μεσσηνίας. Καταστροφές σε εκκλησίες και χωριά. Ανάστατοι οι κάτοικοι.

Το μικρό εστιακό βάθος των δύο σεισμών ήταν και η αιτία που οι δύο σεισμοί έγιναν ιδιαίτεροι αισθητοί από τους κατοίκους οι οποίοι εγκατέλειψαν έντρομοι τα σπίτια τους και βγήκαν στους δρόμους.

Σύμφωνα με τους τοπικούς παράγοντες οι νέες σεισμικές δονήσεις στην περιοχή προξένησαν σοβαρές ζημιές σε παλιά κτίρια, τα οποία – σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Οιχαλίας Φίλιππου Μπάμη στην εφημερίδα \”Ελευθεροτυπία\” – είναι πλέον ακατοίκητα.

Μάλιστα ο δήμαρχος ανέφερε στην \”Ε\” ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη να σταλούν στην σεισμόπληκτη περιοχή λυόμενα για τη στέγαση οικογενειών τα σπίτια των οποίων έχουν πάθει σοβαρές ζημιές.

\”Εξι κατοικίες καταστράφηκαν ολοσχερώς και είναι θαύμα που δεν υπήρξε τραυματισμός πολιτών. Οι οικογένειες αυτές ξεσπιτώθηκαν.

Μέχρι σήμερα υπάρχουν 300 αιτήσεις περίπου γιά ισάριθμα σπίτια που πρέπει να ελεγχθούν και που έχουν παρουσιάσει μεγάλες ζημιές.

Επίσης η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων υπέστη μεγάλη καταστροφή και το εσωτερικό της διαλύθηκε.

Οι μεγαλύτερες ζημιές, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο news247.gr, καταγράφονται στο χωριό Κατσαρό, όπου ήδη 25 σπίτια κρίθηκαν ακατοίκητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook