«Έριξε αυλαία» το βράδυ της Κυριακής 3 Νοεμβρίου το 2ο Chania Business Forum που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χανίων στον πολυχώρο «Μίκης Θεοδωράκης» στα Χανιά 2-3 Νοεμβρίου 2019.

Η μεγάλη προσέλευση κόσμου, οι επιλεγμένες θεματικές ενότητες με τα αντίστοιχα πάνελ και οι περισσότεροι από τους 45 διακεκριμένους ομιλητές «σφράγισαν» την επιτυχία του φόρουμ που για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργάνωσε φέτος το ΕΒΕΧ με συνδιοργανωτές την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Χανίων και την Ορθόδοξη Ακαδημία.

«Γη-Πολιτισμός-Προορισμός» οι θεματικές ενότητες και εννέα συνολικά πάνελ μέσα από τα οποία βγήκαν πολλές ειδήσεις και προτάσεις όπως:  δημιουργία Τμήματος Επιχειρηματικότητας από την Περιφέρεια Κρήτης που θα προωθήσει δράσεις επιχειρηματικότητας και καινοτομίας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Κρήτης και τους επιχειρηματίες του νησιού, προτάσεις προς αξιολόγηση όπως, αυτές της βουλευτού Χανίων Ν. Μπακογιάννη για την ανάγκη μιας πολιτικής περιφέρειας που θα βασίζεται σε κίνητρα, σε μόρια αλλά και σε υποδομές για να μην καταρρεύσει η ελληνική περιφέρεια, για κλείσιμο του Μπάλου έως ότου αυτός να ξαναγεννηθεί και για αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Αυτή, του π. Υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου στη Κρήτη με τα Ρακοκάζανα, αυτή, της ανάγκης συνεργιών σε επίπεδο Χανίων για το συνεδριακό τουρισμό, από τον πρόεδρο της ΟΑΚ κ. Ζορμπά, και η δημιουργία ενός κοινού portal για την Κρήτη και την Κύπρο μέσω του προγράμματος Intereg που θα στοχεύει στην ανταλλαγή μαθητικών εκδρομών από την Επίκουρο καθηγήτρια κ. Χατζηστεφανίδου.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Α. Ροκάκης στην ομιλία του εμφανίστηκε προβληματισμένος για την φετινή τουριστική περίοδο στη διάρκεια της οποίας υπήρξε μείωση στις αφίξεις εξωτερικού αλλά αισιόδοξος για το μέλλον  των επιχειρήσεων.

«Το μεγάλο στοίχημα για μας, για το Επιμελητήριο είναι να σταθεί δίπλα στους επιχειρηματίες, να τους στηρίξει, να προωθήσει, να αναδείξει και να καταδείξει τον τρόπο υλοποίησης δράσεων επιχειρήσεων», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Να σημειωθεί ότι το διήμερο 1-2 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του ΕΒΕΧ, για πρώτη φορά στα Χανιά, η ΓΣ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος με τη συμμετοχή και των 59 Επιμελητηρίων της χώρας, την οποία παρακολούθησαν και χαιρέτησαν Υπουργοί, πρώην Υπουργοί και βουλευτές και οι εργασίες του διακρατικού προγράμματος Innovagro επικεφαλής έταιρος του οποίου είναι το Επιμελητήριο.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν Γενικές Συνελεύσεις, του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, του Ελληνοκυπριακού δικτύου Επιμελητηρίων και του Επιμελητηριακού Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

Τέλος στο πλαίσιο του forum έγινε και η τελετή επικαιροποίησης της αδελφοποίησης του Επιμελητηρίου Χανίων και του ΕΒΕΠ, ένα μνημόνιο συνεργασίας το οποίο αποσκοπεί στην προστασία και ανάδειξη της επιχειρηματικότητας στους τομείς εμπορίου βιομηχανίας και υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook