Τέλειο συνοδευτικό του καφέ για τα φθινοπωρινά απογεύματα
Υλικά
1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά
1 κ. γλ. βανίλια
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1/2 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
1/2 κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
2 φλ. τσαγιού μήλα ψιλοκομμένα
Για την επικάλυψη
1/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1/4 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
Μια πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/4 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείψτε με λίγο βούτυρο ένα ταψί και εν συνεχεία αλευρώστε το.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγερική σόδα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και αφήστε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ τοποθετείστε τη μαργαρίνη, την ζάχαρη (κρυσταλλική και καστανή) και ανακατέψτε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Χτυπάτε ένα ένα τα αυγά και προσθέτετε τη βανίλια.
- Στο μείγμα με το αλεύρι προσθέτετε τα αυγά, εναλλάξ με το γάλα, και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε και τα κομμένα μήλα και ανακατεύετε.
- Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει.
Για την επικάλυψη
- Σε ένα μπολ ρίξτε τη μαργαρίνη, την άχνη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
- Προσθέστε το γάλα εβαπορέ (ένα ένα κουταλάκι τη φορά) έως ότου επιτευχθεί η επιθυμητή υφή.
- Καλύψτε το κέικ με το γλάσο, αφού βεβαιωθείτε ότι έχει κρυώσει.