Οι δράσεις φαίνεται οτι συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κόσμου

Νέο κύκλο επιμορφωτικών διαλέξεων σε οικισμούς του Δήμου Ρεθύμνης εγκαινιάζει το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου, με θέματα την «διαχείριση αιγοπροβατικών εκμεταλλεύσεων για παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, την κλιματική αλλαγή και τη διαχείριση φυσικών καταστροφών και τον σακχαρώδη διαβήτη».

Η ενημέρωση των κατοίκων μέσω των διαλέξεων θα γίνεται όπως επισημαίνεται από το αρμόδιο τμήμα, από καταρτισμένους εισηγητές, σε απλή και κατανοητή γλώσσα και θα δοθεί η ευκαιρία διεξαγωγής διαλόγου και συζήτησης με τον κάθε εισηγητή. 

Η πρώτη διάλεξη έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019, ενώ έχουν προγραμματιστεί συνολικά 3 διαλέξεις για τον Νοέμβριο, οι οποίες είναι ανοιχτές για κάθε ενδιαφερόμενο.

Εξάλλου, το ενδιαφέρον των πολιτών έχουν κερδίσει οι δωρεάν ξεναγήσεις στα Χανιά, που υλοποιούνται από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Χανίων, με τη συνεργασία φορέων του τόπου. Πρόκειται για δωρεάν ξεναγήσεις στη καρδιά της πόλης σε οδούς και περιοχές που έχουν ενδιαφέρουσες ιστορίες, σε αστικές κατοικίες της ενετοκρατίας, στη μόνιμη έκθεση αρχαίας και παραδοσιακής ναυπηγικής, στις οχυρώσεις των Χανίων, αλλά και σε ορθόδοξα μνημεία.

Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από ειδικούς επιστήμονες, όπως ο πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, Εμμανουήλ Πετράκη, ο αρχαιολόγος, πρώην προϊστάμενος της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Μιχάλης Ανδριανάκης, ο ιστορικός ερευνητής, Εμμανουήλ Μανούσακας και η ειδική συνεργάτιδα των Γενικών Αρχείων του Κράτους, Ζαχαρένια Σημαντηράκη.

Όπως επισημαίνει το αρμόδιο τμήμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Χανίων, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 13:00, στο τηλέφωνο: 28213 41665 ή στο e-mail: [email protected]

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook