Το ίδρυμα κινδυνεύει να μείνει χωρίς προσωπικό – Τι θα γίνει με τις συμβάσεις των εργαζομένων που έχουν λήξει

Σε τετράωρη στάση εργασίας, έχουν προέβησαν το πρωί οι νοσηλεύτριες στο Θεραπευτήριο χρονίων παθήσεων, στα Χανιά, καθώς οι συμβάσεις 15 εργαζομένων έχουν λήξει και το ίδρυμα κινδυνεύει να μείνει χωρίς προσωπικό.

Όπως τόνισε η Αθανασία Μαρινάκη, Αντιπρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Υφυπουργό εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου αναφορικά, με την λήξη των συμβάσεων, ενώ είχε παρευρεθεί στην συνάντηση και αντιπροσωπεία από τα Χανιά. «Η κ. Μιχαηλίδου, μας είπε ότι δεν γίνεται να δοθεί παράταση στους επικουρικούς και ότι θα πρέπει να μιλήσει με τον Υπουργό Εργασίας και τον νομικό της σύμβουλο, ενώ ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να συντομεύσει τις προκηρύξεις για τα 317 άτομα. Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι θα χάσουν πολλοί υπάλληλοι την δουλειά τους καθώς θα κάνουν τα χαρτιά τουε και καινούρια άτομα».
Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του νοσηλευτικού τμήματος, Ζαφείρης Ονταμπασίδης, ανέφερε ότι «εργάζονται 15 άτομα με συμβάσεις στο ίδρυμα και τέλος του χρόνου οι συμβάσει λήγουν, οπότε κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς προσωπικό. Αν λήξουν οι συμβάσεις δεν θα μπορέσουμε να δουλέψουμε. Η κ. Μιχαηλίδου είχε έρθει στο θεραπευτήριο και είχε δει την κατάσταση που επικρατεί, ενώ είχε πει ότι θα τρέξει μία προκήρυξη συμβάσεων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκκρεμεί μία προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό όλο το 2019 αλλά δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα. Ο χρόνος έχει παρέλθει και δεν ξέρουμε αν θα προλάβει να γίνει έστω η προκήρυξη του επικουρικού.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι σε συμβάσεις με πολιτικές αποφάσεις, έχουμε στείλει και σαν σύλλογος εργαζομένων, στους αρμόδιους υπουργούς ένα ενημερωτικό κείμενο και τους εξηγούμε τι συμβαίνει και αυτό που ζητάμε είναι σίγουρα μόνιμο προσωπικό αλλά και να δοθεί λύση άμεσα, μέσω προκήρυξης για το επικουρικό. Εμείς είμαστε έτοιμοι καθώς έχουμε όλα τα οικονομικά στοιχεία και αν μας πουν ότι σήμερα βγαίνει η προκήρυξη για επικουρικό, μπορούμε να την τρέξουμε άμεσα».

Από αριστερά, ο κ. Ονταμπασίδης πρόεδρος του νοσηλευτικού τμήματος, η Μαριάννα Κορονιωτάκη, διευθύντρια του παραρτήματος και η Κωνσταντίνα Φλώρου, νοσηλεύτρια και υπεύθυνη στις στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης. 

Η πρόεδρος του κέντρου κοινωνικής πρόνοιας, Νίκη Γιαμαδάκη δήλωσε ότι «στις 31 Δεκεμβρίου, λήγουν οι συμβάσεις των επικουρικών στο κέντρο κοινωνικής πρόνοιας, που αφορά όλη την Κρήτη και είναι στο σύνολο 70 άτομα. Είχαμε μία διαβεβαίωση ότι αρχές του Νοέμβρη θα έβγαινε η προκήρυξη όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάτι νεότερο με την ανανέωση των συμβάσεων ή με κάποιο νέο διαγωνισμό. Αν το επόμενο διάστημα δεν έχουμε μία λύση,  ενδεχομένως και με μία παράταση των συμβάσεων δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν οι δομές μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η στάση εργασίας των εργαζομένων στις προνοιακές μονάδες σε όλη την Ελλάδα, είναι από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι – Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι μέχρι το τέλος του έτους λήγουν οι συμβάσεις με 300 επικουρικούς εργαζόμενους πανελλαδικά, βάζοντας «λουκέτο» και σε άλλα τμήματα προνοιακών μονάδων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook