Ολονυκτίες στη μνήμη του φοιτητή που κατέληξε μετά τις συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς

Αντικυβερνητικών διαδηλώσεων συνέχεια αναμένεται να έχουμε για 24ο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο στο Χονγκ Κονγκ, με τους διαδηλωτές να καλούν σε γενική απεργία τη Δευτέρα, ζητώντας από τους πολίτες να αποκλείσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η Αστυνομία έδωσε άδεια να γίνει συγκέντρωση στο πάρκο Ταμάρ, σε μια από τις σπάνιες φορές τις τελευταίες εβδομάδες που ενέκρινε κινητοποίηση.

Οι ολονυκτίες με κεριά που πραγματοποιήθηκαν χθες στη μνήμη του φοιτητή, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, όταν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης έπεσε από ύψος, εκτραχύνθηκαν γρήγορα σε συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία.

Η αστυνομία έριξε μια βολή στον αέρα – πραγματική σφαίρα – προειδοποιητικά μπροστά σε «μια μεγάλη ομάδα διαδηλωτών που έφερε οπλισμό», και πέταξε τούβλα στους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να απομακρύνουν οδοφράγματα από τους δρόμους στην περιοχή Καουλούν χθες βράδυ, ανέφερε ανακοίνωση των δυνάμεων της τάξης. «Απειλήθηκε σοβαρά η ζωή των αστυνομικών», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο θάνατος του 22χρονου φοιτητή σε νοσοκομείο χθες είναι πιθανόν να τροφοδοτήσει την οργή απέναντι στους αστυνομικούς, οι οποίοι κατηγορούνται για χρήση δυσανάλογης βίας ενώ το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται αντιμέτωπο με τη σοβαρότερη πολιτική κρίση των τελευταίων ημερών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook