Πανεύκολη συνταγή με λίγα υλικά
Υλικά για 8 κομμάτια
1 ¾ κούπα (220 γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (υπολογίστε και λίγο παραπάνω, σε περίπτωση που χρειαστεί)
1 κούπα (245 γρ.) γιαούρτι
½ κούπα (130 γρ.) έτοιμη σάλτσα για πίτσα
1 κούπα (100 γρ.) τριμμένη μοτσαρέλα
Πεπερόνι κομμένο σε κομμάτια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 β. Κελσίου
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το αλεύρι και το ζυμώνετε μέχρι να γίνουν μία μπάλα.
- Κατόπιν, αλευρώνετε μία επιφάνεια, παίρνετε το ζυμάρι, το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και το ανοίγετε με τα χέρια. Το πάχος της ζύμης να είναι γύρω στα 30 εκ. Αν κολλάει η ζύμη μέχρι να την ανοίξετε, ρίχνετε λίγο ακόμη αλεύρι.
- Αφού ανοίξετε τη ζύμη, τη μεταφέρετε στο ταψί που έχετε στρώσει μία λαδόκολλα.
- Ρίχνετε τη σάλτσα και την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια.
- Μετά ρίχνετε τη μοτσαρέλα να πάει σε όλη την επιφάνεια.
- Προσθέτετε το πεπερόνι.
- Ψήνετε για 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και η ζύμη πάρει χρώμα.