Το Twitter ξεκαθάρισε ότι συνεργάζεται με τις Αρχές και θα περιορίσει την πρόσβαση προσωπικών δεδομένων σε μικρό αριθμό ελεγμένων υπαλλήλων.

Λογαριασμούς στο Twitter φέρεται να κατασκόπευε η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, δωροδοκώντας υπαλλήλους της εταιρείας, σύμφωνα με δικαστήρια στο Σαν Φρανσίσκο.

Στα χέρια της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας φαίνεται πως έφτασαν χιλιάδες ονόματα, email διευθύνσεις, τηλέφωνα, ημερομηνίες γέννησης και IP διευθύνσεις από άτομα που της ασκούσαν αρνητική κριτική, με υπαλλήλους που είχαν πρόσβαση στις συγκεκριμένες πληροφορίες να καταλήγουν με ακριβά ρολόγια και χιλιάδες δολάρια σε κρυφούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των ατόμων που εκτέθηκαν φέρεται να είναι μία προσωπικότητα από δελτίο ειδήσεων και ο χρήστης λογαριασμού με πάνω από ένα εκατ. ακολούθους.

Μέχρι στιγμής η Σαουδική Αραβία δεν έχει τοποθετηθεί για το ζήτημα, ενώ το Twitter ξεκαθάρισε ότι συνεργάζεται με τις Αρχές και πως θα περιορίσει την πρόσβαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε μικρό αριθμό ελεγμένων υπαλλήλων.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook