Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 32χρονης δικηγόρου, μετά από καταγγελία 44χρονου συναδέλφου της, για αποστολή εξυβριστικών μηνυμάτων μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Ειδικότερα, ο 44χρονος κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι άγνωστο άτομο, χρησιμοποιώντας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με στοιχεία παρόμοια με τα δικά του, απέστειλε μηνύματα με εξυβριστικό περιεχόμενο στη σύζυγό του και στον πρώην συνεργάτη του, επίσης δικηγόρο, δίνοντας με αυτό τον τρόπο εσφαλμένα την εντύπωση ότι τα αποστέλλει ο ίδιος.

Από τη διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη του αποστολέα των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου η οποία ανήκει στην 32χρονη, με την οποία είχαν επαγγελματική συνεργασία στο παρελθόν.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όπως αναφέρει η zougla.gr, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι της 32χρονης στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί Η/Υ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.