Νέα επεισόδια ξέσπασαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ύστερα από τις συγκρούσεις της αστυνομίας με φοιτητές, που – μάλιστα – μεταφέρθηκαν στο προαύλιο του Ιδρύματος.

Αυτή την ώρα οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν αποχωρήσει από το εσωτερικό της ΑΣΟΕΕ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δύο άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της έντασης -χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστές λεπτομέρειες για την κατάστασή τους αλλά και τις συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκαν.

Οι πληροφορίες για προσαγωγές ή συλλήψεις από την ΑΣΟΕΕ παραμένουν συγκεχυμένες, ωστόσο όπως φαίνεται μέσα από φωτογραφίες του πρακτορείου INTIME η αστυνομία οδήγησε τουλάχιστον ένα πρόσωπο σε περιπολικό της ΕΛΑΣ.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Μέρα25, Σπύρος Δερβενιώτης, με ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για  «τσουνάμι προσαγωγών» στην ΑΣΟΕΕ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Τσουνάμι προσαγωγές στην ΑΣΟΕΕ, ανάμεσά τους και δύο στελέχη του ΜέΡΑ25 που πήγαν να δουν επι τόπου την κατάσταση. Προφανώς 45 χρόνια Δημοκρατίας είχε καταντήσει βαρετό για κάποιους».

Τα επεισόδια
Τα αρχικά επεισόδια ξεκίνησαν όταν μία ομάδα περίπου 100 ατόμων συγκεντρώθηκε στη συμβολή της Δεριγνύ με την Πατησίων και πέταξε αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Η εν λόγω ομάδα ατόμων έκοψε το λουκέτο που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του Πανεπιστήμιου και μπήκαν μέσα, ενώ τους ακολούθησαν οι αστυνομικοί. 

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ρίψη μολότοφ προς τους αστυνομικούς, κάτι που τελικώς δεν επιβεβαιώθηκε.

Τα ΜΑΤ έχουν πλέον αποχωρήσει από το προαύλιο, ωστόσο, οι δυνάμεις της αστυνομίας στο σημείο είναι ισχυρές. 

Από το προαύλιο αποχώρησαν και οι φοιτητές, οι οποίοι πραγματοποιούν διαμαρτυρία κρατώντας πανό το οποίο γράφει: «Κάτω τα χέρια από το άσυλο».

Να υπενθυμίσουμε πως χθες, Κυριακή, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου, αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του Ιδρύματος μετά τον εντοπισμό του «επιχειρησιακού στρατηγείου» στο υπόγειο, σε επιχείρηση της αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου από σήμερα, Δευτέρα, έως και την επόμενη Κυριακή 17 Νοεμβρίου. 

 Το «επιχειρησιακό στρατηγείο»
Στην επιχείρηση που πραγματοποίησε η αστυνομία το χθες το πρωί, οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν χώρο στο υπόγειο του κεντρικού κτηρίου της ΑΣΟΕΕ, τον οποίο είχαν καταλάβει παράνομα κουκουλοφόροι και το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο για τα επεισόδια και τις επιθέσεις που πραγματοποιούσαν στην Πατησίων.

Οι αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και με τη συνδρομή κλειδαρά, άνοιξαν την πόρτα και βρέθηκαν μπροστά σε κοντάρια και κράνη, διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια, μπουκάλια άδεια, πυροσβεστήρες, και ρούχα που χρησιμοποιούσαν οι κουκουλοφόροι για να αλλάζουν μετά τις επιθέσεις και να μην μπορούν να ταυτοποιηθούν από τους αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα, εντόπισαν και δοχείο με υγρό που θα σταλεί στα εργαστήρια για να εξακριβωθεί περί τίνος πρόκειται.

Οι Αρχές είχαν εδώ και καιρό την πληροφορία ότι στο υπόγειο του Οικονομικού Πανεπιστημίου είχε στηθεί ένα ολόκληρο επιχειρησιακό στρατηγείο μπαχαλάκηδων όμως τις προηγούμενες ημέρες ήταν αδύνατο να γίνει η επιχείρηση, καθώς τα μαθήματα είχαν ξεκινήσει και καθημερινά εκατοντάδες φοιτητές βρίσκονταν μέσα στο κτήριο.

Σήμερα το πρωί, όμως, πάνοπλοι αστυνομικοί, αρχικά περικύκλωσαν την ΑΣΟΕΕ και αστυνομικοί της ασφάλειας μπήκαν στα υπόγεια όπου ανακάλυψαν το ορμητήριο των κουκουλοφόρων.

Όλα τα αντικείμενα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για DNA και αποτυπώματα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook