Εγκαίνια σε μία σεμνή τελετή και έπειτα μία λαμπερή εκδήλωση στο ΚΑΜ 

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, τα εγκαίνια γραφείου του Επίτιμου Προξενείου της Μολδαβίας στα Χανιά, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί και επίσημα, με επίτιμο πρόξενο τον Ιωάννη Θεοδωρογλάκη. 

Στην σεμνή τελετή παρευρέθηκαν Αντίδημαρχοι του δήμου Χανίων, εκπρόσωποι τοπικών φορέων αλλά και ο Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ανδρέας Δασκαλάκης. 

Μετά τα εγκαίνια, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο ΚΑΜ, όπου έγινε προβολή βίντεο, που παρουσίαζε τις ομορφιές της Μολδαβίας, ενώ τον λόγο πήραν τόσο ο κ. Θεοδωρογλάκης όσο και ο κ. Vangheli. 

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του σε εκδήλωση που ακολούθησε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, ο Πρόξενος της Μολδαβίας στην Ελλάδα, Anatol Vangheli, είναι σημαντική η συγκεκριμένη σύμπραξη, καθώς θα ενισχυθούν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ενώ θα γίνουν και οικονομικές συνεργασίες που θα ωφελήσουν και τις δύο χώρες. ”Η Ελλάδα, στήριξε την Μοδαβία στο θέμα της Ευρωπαικής ένωσης και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μπορούμε να συνεργαστούμε και στο θέμα του τουρισμού αλλά και στην βιομηχανία και στον τομέα της παιδεία και της προαγωγής του πολιτσμού. Εμείς επιθυμούμε να πραγματοποιήσουμε συναντήσεις με Έλληνες πολιτικούς και να δούμε πώς θα μπορέσουμε να διευρύνουμε αυτή την συνεργασία, ενώ θέλουμε να τους καλέσουμε να γνωρίσουν από κοντά την Μολδαβία”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Vangheli. 

Από την πλευρά του ο επίτιμος πρόξενος της Μολδαβίας στα Χανιά, Ιώαννης Θεοδωρογλάκης, τόνισε ότι έχουν ξεκινήσει οι καταγραφές των Μολδαβών που κατοικούν στην Κρήτη και ανέρχονται σε πάνω από 2.000. “Πολλοί από αυτούς έχουν ανοίξει και τις δικές τους επιχειρήσεις στην Κρήτη και εμείς θέλουμε να αναφέρουμε ότι η Μολδαβία είναι μία πανέμορφη χώρα, η οποία δίνει δυνατότητα σε επιχειρηματίες να να δραστηριοποιηθούν εκεί και να ασχοληθούν ακόμα και με τον τουρισμό. Η συνεργασία των δύο λαών, είναι σε όλα τα επίπεδα τόσο, στον πολιτισμό, όσο και στην οικονομία, στις τέχνες και στην υγεία”. 


Η έδρα του Επίτιμου Προξενείου βρίσκεται στην οδό Αποκορώνου 51 στον πρώτο όροφο γραφείο 6 τηλ. 2821403810 email: [email protected]


















Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook