Αφιέρωμα στον Ισπανικό και Ισπανόφωνο Κινηματογράφο.
 
Με την ταινία “Η επίσημη ιστορία”/La Historia Oficial (Αργεντινή, 1985, 110′) του Λουίς Πουένσο/Luis Puenzo, συνεχίζεται το αφιέρωμα στον Ισπανικό και Ισπανόφωνο Κινηματογράφο, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, ώρες προβολών, 8.00 μ.μ. – 10 μ.μ. και 10.00 μ.μ. – 12.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
 
Το αφιέρωμα διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Σύλλογο “Οι Φίλοι των Γραμμάτων και των Τεχνών”, σε συνδιοργάνωση με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, την Πρεσβεία της Ισπανίας, την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Αθήνα, την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
 
Η ταινία,  που έχει τιμηθεί και με Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1985, είναι ένα αδιαμφισβήτητο διαμάντι του αργεντίνικου σινεμά. Η συγκλονιστική κινηματογραφική κατάθεση του σπουδαίου Λουίς Πουένσο ζωντανεύει μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες στην ιστορία της χώρας του, καθρεφτίζοντας μια περίπτωση ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες που συνθέτουν το πορτρέτο της ίδιας της Αργεντινής. Μιας κοινωνίας στα όρια της αβύσσου, που πασχίζει να ανακατασκευάσει το μέλλον της, να εξετάσει τις πληγές της και να αναγνωρίσει τον εαυτό της στα πρόσωπα των θυμάτων και των εκτελεστών της. Ένα διαχρονικό και ταυτόχρονα επίκαιρο φιλμ”. (βλ. Γιώργος Ρούσσος, 40 χρόνια από την Αργεντίνικη χούντα η «Επίσημη Ιστορία» αποκαλύπτεται). 
Την ταινία θα προλογίσει η εκπαιδευτικός Βίκυ Παπαναγιώτου.
Είσοδος Ελεύθερη.
 
Συνοπτικές πληροφορίες για την ταινία
Πρωτότυπος τίτλος La Historia Oficial
Έτος παραγωγής 1985
Είδος Δραματική
Χώρα Αργεντινή
Γλώσσες Ισπανικά
Διάρκεια 110′
Σκηνοθεσία Λουίς Πουένσο
Σενάριο Λουίς Πουένσο, Άϊντα Μπόρτνικ
Ηθοποιοί Νόρμα Αλεάντρο, Χέκτορ Αλτέριο, Ανάλια Κάστρο
Φωτογραφία Φελίξ Μόντι
Μοντάζ Χουάν Κάρλος Μασίας
Μουσική Ατίλιο Σταμπόνε

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook