Απίστευτες είναι οι εικόνες που αποθανατίζονται σε σημεία στα οποία έχουν τοποθετηθεί οι ειδικοί κόκκινοι κάδοι για την τοποθέτηση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης.

Όπως βλέπετε και στις φωτο που ελήφθησαν σήμερα το πρωί στην περιοχή της Χαλέπας και το βράδυ στην πλατεία Δικαστηρίων στα Χανιά έξω από τους κάδους έχουν πεταχτεί πολλά ρούχα σε σωρούς.

Όχι δεν πρόκειται για κάποιους που άφησαν τα μεταχειρισμένα ρούχα έξω από τους κάδους αλλά για ένα – στην κυριολεξία – πλιάτσικο που γίνεται από κάποιους.

Πριν από κάποιο καιρό, μπροστά στα μάτια μου,  είδα μια παρέα να σταματά με ένα αυτοκίνητο στην πλατεία 1866 με τρεις άντρες να πηγαίνουν σε έναν κόκκινο κάδο και με γρήγορες κινήσεις ο ένας  - στην κυριολεξία – χώθηκε με το κεφάλι στο άνοιγμα του κάδου και πετούσε έξω διάφορα ρούχα.

Οι άλλοι τα έλεγχαν και αφού πήραν αυτά που τους ενδιέφεραν, μπήκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν.

Τώρα αν αυτά τα ρούχα που αφήνουν στους κάδους κάποιοι πολίτες για ανακύκλωση ή για να δοθούν σε φτωχούς καταλήγουν σε «παζάρια» ή «λαϊκές» ή στην καλύτερη των περιπτώσεων τα φορούν αυτοί που τα παίρνουν, θα σας γελάσω.

Εκείνο όμως που είναι τελείως απαράδεκτη, είναι η εικόνα χώρας τριτοκοσμικής και επιβάλλεται τόσο η εταιρεία που διαχειρίζεται τους κάδους όσο και οι Δήμου να λάβουν τα μέτρα τους.