Τη στήριξη της ελληνικής αντίστασης κατά την περίοδο της Δικτατορίας στην Ελλάδα (1967-1974), από τη Γερμανία, αφορά η Έκθεση με τίτλο: «Αλληλεγγύη και Αντίσταση. 

Η στήριξη της ελληνικής αντίστασης ενάντια στη στρατιωτική χούντα από τα γερμανικά κόμματα, συνδικάτα και πολιτικά ιδρύματα (1967-1974)», που συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα Friedrich-Ebert-Stiftung και η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης.

Η Έκθεση μέσα από ιστορικές φωτογραφίες και τεκμηριωμένα ντοκουμέντα επικεντρώνεται στον αγώνα των χιλιάδων Ελλήνων μεταναστών και μεταναστριών στη Δυτική Γερμανία, εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος στην Αθήνα. Παράλληλα, αναδεικνύει τη στήριξη της γερμανικής κοινής γνώμης, των γερμανικών κομμάτων, συνδικάτων, πολιτικών ιδρυμάτων, μέσων ενημέρωσης, αλλά και του Ιδρύματος Friedrich-Ebert-Stiftung, που στάθηκαν αλληλέγγυα στον αντιδικτατορικό αγώνα των Ελλήνων, αλλά και των Φιλελλήνων.  

Η παρούσα Έκθεση αποτίνει φόρο τιμής στην ελληνική αντίσταση και παράλληλα επιδιώκει να φωτίσει την άγνωστη αυτή πτυχή των ελληνογερμανικών σχέσεων. Συγχρόνως, ως στόχο έχει να στρέψει το βλέμμα μας, στη συγκυρία της σημερινής πολιτικής κατάστασης και της οικονομικής και πνευματικής κρίσης που διανύουμε.

Η Έκθεση «Αλληλεγγύη και Αντίσταση», μας υπενθυμίζει το καθήκον μας ως πολίτες της Ελλάδας, της Ευρώπης, αλλά και όλου του κόσμου, να γινόμαστε ενεργά μέλη της κοινωνίας και να αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, διαμορφώνοντας το κοινό όραμα για μια Ευρώπη των λαών, ώστε να οικοδομήσουμε με ασφάλεια το Ευρωπαϊκό κοινό μας μέλλον. 

Η Έκθεση –την οποία θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαινιάσουν μαθητές της περιοχής, στις 15 Νοεμβρίου 2019, με αφορμή τον επίσημο εορτασμό της Επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου– θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ (Φουαγιέ Νέου Κτηρίου), θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου 2019 και θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό.

Για επισκέψεις σχολείων και ομάδων μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ.  28240 22500 / 22245. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook