Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη ορειβατική εξόρμηση για να πραγματοποιήσει πεζοπορία στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, στην διαδρομή Λάκκοι – οροπέδιο Ομαλού, στην επαρχία Κυδωνίας, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019. 

Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει από την πλατεία στο Σελί του όμορφου ορεινού ιστορικού χωριού Λάκκοι, που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 450 μέτρων, από όπου θα κατηφορίσουμε για λίγο στα δρομάκια και τις γειτονιές του χωριού, για να συνεχίσουμε σε ρέμα και μετά σε καλοσημαδεμένο ανηφορικό μονοπάτι και να ανέβουμε στο οροπέδιο Ομαλού, περπατώντας παράλληλα με την χιλιοτραγουδισμένη στράτα των Μουσούρων. 

Η πεζοπορία θα έχει διάρκεια περίπου 6 ώρες, οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό αδιάβροχο μπουφάν, ζεστά ρούχα, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό. 

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 15/11. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Μάρκος Πενθερουδάκης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook