Η σφοδρή κακοκαιρία “Βικτώρια”  πλήττει τα Χανιά. Χρειάζεται προσοχή σε όλο το οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων.  Σε κυκλοφορία η Μπέλευ.

Συνεχής ενημέρωση…

Με προβλήματα στην κυκλοφορία στα Χανιά, αλλά χωρίς να έχουν διαπιστωθεί, μέχρι στιγμής, ζημιές συνεχίζεται στα Χανιά το “κύμα” κακοκαιρίας “Βικτώρια, που έχει ξεσπάσει από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Διαπιστωμένη ζημιά υπάρχει , όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες του flashnews.gr, στο γεγονός ότι η έντονη βροχόπτωση έχει αποκολλήσει την πρόχειρη διάβαση στον Κερίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, κάτοικοι της περιοχής του Αλικιανού βρίσκονταν όλο το βράδυ στην προσωρινή διάβαση για να αποτρέψουν το οποιοδήποτε ατύχημα. Ωστόσο, μόλις φούσκωσε ο ποταμός, έκλεισαν το δρόμο και διέκοψαν την κυκλοφορία.

Ως γνωστόν, στην πρόσφατη “θεομηνία” (στις αρχές του 2019) στα Χανιά, η ιστορική γέφυρα του Κερίτη είχε καταστραφεί και οι κάτοικοι του Αλικιανού είχαν κατασκευάσει μια πρόχειρη διάβαση για να διευκολύνει τη διέλευση τους από τον Αλικιανό προς τα Χανιά.

Επίσης, η στρατιωτική γέφυρα Μπέλεϋ που τοποθετήθηκε σε κοντινή απόσταση είναι κλειστή, ωστόσο άνοιξε για να διευκολύνει την κυκλοφορία των κατοίκων, όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, ΠΑΜ – ΠΣΕΑ και Διαχείρισης Τεχνικών Μέσων, Τάσος Κουρουπάκης που βρίσκεται στο σημείο.

Να τονιστεί ότι πραγματοποιείται με πολλά προβλήματα η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο Σκινέ-Φουρνέ λόγω έργων, που έχουν ξεκινήσει προγραμματισμένα τις προηγούμενες ημέρες.

Στο οδικό δίκτυο Σκινέ-Σούγιας δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία λόγω των μικρών κατολισθήσεων όπως παρατηρείτε στις φωτογραφίες του flashnews.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η κυκλοφορία πραγματοποιείται κανονικά από Πατελάρι, Γαβρανού, Κουφός, Αλικιανός του Δήμου Πλατανιά. Ωστόσο συνιστάται προσοχή στην κυκλοφορία, λόγω κατολισθήσεων.

Eπίσης, οι μαθητές των σχολείων της περιοχής πήγαν κανονικά στο μάθημά τους, καθώς δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα.

Λόγω κατολισθήσεων υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Νοτιοδυτική Κίσαμο και συγκεκριμένα σε Πλοκαμιανά, Σφηνάρι και Μελισσουργείο. Συνεργεία του Δήμου Κισάμου καθαρίζουν τους δρόμους ώστε να διευκολύνεται η διέλευση των οχημάτων. Συνίσταται μεγάλη προσοχή και στα Εννιά Χωριά, λόγω των κατολισθήσεων αλλά και των φερτών υλικών που υπάρχουν στους δρόμους και τα οποία μεταφέρθηκαν από ξεχειλισμένα ρυάκια.

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του flashnews.gr δεν έχουν διαπιστωθεί ζημιές από τη σφοδρή κακοκαιρία που συνεχίζεται και κινείται ανατολικά .

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook