Ένοχοι και οι δύο κατηγορούμενοι – Ποιες ποινές τους επιβλήθηκαν 

Ένοχοι κρίθηκαν με ομόφωνη απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου, οι δύο κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό του γιατρού Δημήτρη Μακρέα, που έλαβε χώρα το 2015. 

Η έδρα έκρινε ένοχους και τους δύο, ωστόσο στον ένα κατηγορούμενο ο οποίος δεν παρέστη καν στην δίκη, επέβαλε φυλάκιση τριών ετών και έξι μηνών για επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία, ο δεύτερος κρίθηκε ένοχος με δύο χρόνια φυλάκιση για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Η ποινή του δεύτερου κατηγορούμενου μπορεί να μετατραπεί σε χρηματική ποινή, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι ποινές και των δύο κατηγορούμενων, μειώθηκαν λόγω του νέου ποινικού κώδικα που εισήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Τετάρτης, σε δεύτερο βαθμό η οποία αρχικά επρόκειτο να γίνει στις  14 Δεκεμβρίου του 2018, αλλά λόγω κωλύματος του συνήγορου ενός εκ των κατηγορουμένων είχε αναβληθεί για σήμερα.

Η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν οι κατηγορούμενοι ένοχοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη και για παράνομη οπλοχρησία ροπάλου. Η κατηγορία της οπλοφορίας, δεν ισχύει βάσει του νέου ποινικού κώδικα. Αξίζει να σημειωθεί πώς σήμερα στο δικαστήριο, προσήλθε και ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι όταν έγινε το συμβάν ήταν ύπο την επήρεια μέθης, ενώ ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του. 

Υπενθυμίζεται πως οι κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχησία ξύλινου ροπάλου είναι δύο.

Ο ένας στην πρώτη δίκη, στις 2 Απριλίου 2015,  είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για την επικίνδυνη σωματική βλάβη και 10 μηνών για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και ο άλλος σεΚ. ποινή φυλάκισης 4 ετών για την επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Οι ποινές ήταν μη εξαγοράσιμες αλλά είχαν ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της Έφεσης.

Στην πρώτη δική υπήρχε και τρίτος κατηγορούμενος,  τον οποίο ο ίδιος ο γιατρός αλλά και άλλοι μάρτυρες στην κατάθεσή τους στο δικαστήριο δεν αναγνώρισαν ως κάποιον από εκείνους που συμμετείχαν στην επίθεση, με αποτέλεσμα να αθωωθεί.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Τετάρτης 25 Απριλίου 2015, ο γιατρός Δημήτρης Μακρέας μαζί με την σύζυγό του, φεύγοντας από το Στέκι Μεταναστών και κατευθυνόμενος προς το αυτοκίνητό του στην οδό Δασκαλογιάννη  της Σπλάντζιας δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από πίσω με χτύπημα στο κεφάλι με κάποιου είδους ρόπαλο.

Ο γιατρός νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Χανίων με κρανιοεγκεφαλική κάκωση και ένα αιμάτωμα υποσκληρίδιο, μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματος και κάταγμα κροτάφου. Ενώ όπως είπε σήμερα ο ίδιος εκκρεμεί μια ακόμη εγχείρηση στον αυχένα.

Ο κ.Μακρέας ανέφερε πως  από την ανταπόκριση του κόσμου αλλά και μετά την πρώτη δίκη, αισθάνθηκε δικαιωμένος, αν και ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος της επίθεσης που δέχτηκε, αφού οι κατηγορούμενοι δεν έχουν εμφανιστεί στο δικαστήριο καθώς δεν είναι υποχρεωμένοι αφού οι κατηγορίες είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Παράλληλα επεσήμανε πως ούτε από την αστυνομία έγινε κάποια έρευνα για να δοθούν απαντήσεις για τον σκοπό της επίθεσης που είχε δολοφονικό χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook