Εκπαιδευτικοί ζητούν να καταργηθεί η αργία της ονομαστικής γιορτής του

Τεταμένο είναι το κλίμα ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο και εκπαιδευτικούς που διαμαρτυρήθηκαν το πρωί έξω από την Αρχιεπισκοπή ζητώντας την κατάργηση της αργίας για την ονομαστική γιορτή του προκαθήμενου της Εκκλησίας.

Αυτό φαίνεται πως ενόχλησε ιδιαίτερα τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου που ανέφερε πως κάποιοι εκπαιδευτικοί είναι οκνηροί, ενώ τόνισε πως δεν θέλουν τα τετράμηνα γιατί θα φανεί ποιοι δουλεύουν και ποιοι όχι.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο προκαθήμενος της Εκκλησίας, εξέφρασε την απορία του για τους λόγους της διαμαρτυρίας έξω από την Αρχιεπισκοπή, με αφορμή την ονομαστική του εορτή.

«Εγώ ο ίδιος εδώ και καιρό ζήτησα την κατάργηση της αργίας στην γιορτή μου. Παλιά σεβόντουσαν την γιορτή του Αρχιεπισκόπου, σήμερα δεν τη σέβονται», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Και πρόσθεσε «έχω ακούσει από τις δηλώσεις τους ότι θα έρθουν με μια βίτσα και ένα διαβατήριο. Το θέμα της βίτσας εγώ το είπα γιατί οι κύριοι καθηγητές θέλουν βίτσα γιατί διότι δεν θέλουν να εργάζονται. Αν είχαν λίγο σεβασμό προς την Εκκλησία δεν θα το έκαναν και είναι ντροπή τους».

«Δεν τους προκαλεί ντροπή να διαμαρτυρηθούν προς την εκκλησία;», διερωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος, αναφέροντας «εγώ εκπροσωπώ την Εκκλησία. Αν εκπροσωπούσα μόνο τον εαυτό μου καλά να μου κάνουν, αλλά εκπροσωπώ την Εκκλησία».

«Είναι πολύ μικροί», συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος, «για να σηκώσουν το αδύνατο ανάστημα τους, έναντι της εκκλησίας. Και εν πολλοίς λυπούμαι που το λέω, είναι κράχτες της αριστερά και να πάψουν να είναι κράχτες κάποιου κόμματος. Και οι αριστεροί ποιοι είναι;

Εκείνοι που δεν έχουν καλές σχέσεις με την εκκλησία. Πέντε, δέκα πενήντα. Δεν είναι παραπάνω αυτοί που είναι άθεοι. Οι περισσότεροι αριστεροί, είναι καλοί άνθρωποι θρησκευόμενοι άνθρωποι, εκκλησιάζονται και σέβονται την Εκκλησία. Και δυστυχώς αυτοί οι πέντε, οι δέκα, οι πενήντα τους εκμεταλλεύονται και δεν το καταλαβαίνουν δυστυχώς».

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook