Αθώους έκρινε το δικαστήριο όλους τους κατηγορούμενους για το ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά το οποίο παρότι ξεκίνησε το 2003, δεν κατέστη ποτέ λειτουργικό. 

Σύμφωνα με το Τριμελές εφετείο κακουργημάτων, οι κατηγορίες που είχαν αποδοθεί στους τρεις εμπλεκόμενους,στον εργολάβο και στους δύο υπαλλήλους της Γενικής γραμματείας αθλητισμού, από ότι φαινεται δεν ευσταθούσαν.

Όπως αναφέρουν τα Χανιώτικα νέα, ο εργολάβος αντιμετώπιζε κατηγορίες για απάτη σε βάρος του δημοσίου και για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και οι μηχανικί για άμεση συνέργεια σε απάτη σε βάροτς του δημοσίου και ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση από υπαλλήλους. 

Υπενθυμίζεται ότι εξώδικα κατά του Ιούλιου Συναδινού εστάλησαν από πολίτες που κλήθηκαν κατάθεση  στο πλαίσιο της Εισαγγελικής έρευνας για το έργο.

Οκτώ μήνες από την  κατάθεση στον Εισαγγελέα Χανίων της μήνυσης κατά παντός υπεύθυνου από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό για το θέμα του ποδηλατοδρομίου Χανίων, η δικαστική έρευνα που είχε ξεκινήσει αφορούσε σε όλα τα επίπεδα και σε κάθε κατεύθυνση για το  «Ολυμπιακό» έργο του ποδηλατοδρομίου στα Καθιανά Ακρωτηρίου το οποίο, όχι μόνο πληρώθηκε με σχεδόν 3,5 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να έχει ολοκληρωθεί, αλλά επιπλέον έχει και κατασκευαστικές ατέλειες αφού η πίστα είναι μικρότερη από τις κανονικές προδιαγραφές.

Μάλιστα ο σχετικός φάκελος είχε αποσταλεί από την Εισαγγελία Χανίων, στην αρμόδια Δικαστική αρχή της Αθήνας και ήδη είχαν γίνει κλήσεις, σε εμπλεκόμενα με το έργο πρόσωπα, προκειμένου να καταθέσουν στην δικαστική έρευνα η οποία έχει τον χαρακτήρα της «κατεπείγουσας ανάκρισης».

Στο μεταξύ, κάποιοι από τους εμπλεκόμενους , απέστειλαν εξώδικα κατά του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού γεγονός που προκάλεσε την οργή του κ. Συναδινού. 

Το δικαστήριο, χθες τους έκρινε ομόφωνα αθώους, καθώς αποδέχθηκε το επιχείρημα της υπεράσπισης ότι το έργο όταν παραδόθηκε ήταν έτοιμο στο 97% και ο λόγος που δεν ολοκληρώθηκε ήταν ότι η σύμβαση λύθηκε λόγω θεμάτων που προέκυψαν με τις πληρωμές του ανάδοχου. Παράλληλα, από τα στοιχεία προέκυψε ότι το δημόσιο δεν υπέστη ζημιά καθώς το ποσό που δόθηκε, αντιστοιχούσε στα έργα που έγιναν. 

Τέλος, κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, υπόθηκε ότι το έργο για να ολοκληρωθεί χρειάζεται προσεκτικές μελέτες καθώς έχει ιδιαιτερότητες ενώ θα πρέπει να δοθούν επιπλέον 80.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr,  ο δήμος Χανίων, έχει κάνει επαφές με δύο μελετητές από την Ολλανδία και την Γαλλία, οι οποίοι εξειδικεύονται στην κατασκευή ποδηλατοδρομίων και στο επόμενο διάστημα θα έρθουν στα Χανιά, ώστε να κάνουν αυτοψία στο ποδηλατοδρόμιο και να βρεθεί μία λύση, ώστε να αποπερατωθεί. 

Δείτε τι έγραψε ο Ιούλιςο Συναδινός για την απόφαση του δικαστηρίου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook