Για σκληρές ύβρεις και προσβολές μιλά η πρώην Δήμαρχος Γαύδου Γκ. Καλλίνικου. Τι λέει στο flashnews.gr η Δήμαρχος Λ. Στεφανάκη.

Κλίμα έντασης επικράτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαύδου την περασμένη Δευτέρα (11/11). Θέμα συζήτησης στο Δημοτιικό Συμβούλιο ήταν, αν χρειάζεται ή όχι μόνιμος υπάλληλος του Δήμου να ασκεί καθήκοντα προϊσταμένου της Οικονομικής υπηρεσίας (δεν υπάρχει οικονομική υπηρεσία στοον Δήμο Γαύδου). Σημειώνεται ότι η θέση του Οικονομικού προϊστάμενου έχει καθιερωθεί ώστε να ασκεί καθήκοντα ελεγκτή για την επικύρωση ενταλμάτων και άλλων οικονομικών υποχρεώσεων του Δήμου που έχει αναλάβει συνεργαζόμενη εξωτερική ιδιωτική εταιρεία με τον Δήμο Γαύδου.

Το κλίμα, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Γαύδου "πυροδοτήθηκε", όταν ο συγκεκριμένος υπάλληλος κλήθηκε να μιλήσει επί του θέματος. Επειδή συνεργάστηκε (ως μόνιμος υπάλληλος ων) και με προηγούμενες δημοτικές αρχές (Καλλινίκου, Λαμπάκη) έκανε σχόλιο για αυτές και η παράταξη της αντιπολίτευσης (επικεφαλής η κ. Καλλινίκου) εξανέστη, ανάμεσά τους και ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Γαύδου Ευστράτιος Λαμπάκης. 

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γαυδου κ. Έφη Γεωργιακά απέβαλλε από την αίθουσα τον κ. Λαμπάκη, με συνέπεια να υπάρξει αναστάτωση και έντονο κλίμα. Η μεν Γκέλη Καλλινίκου αναφέρει στην ανάρτησή της στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook ότι η παράταξή της δέχτηκε ύβρεις και ότι η πρόεδρος του ΔΣ ήταν προκλητική:

Την Δευτέρα 11/11 πράξεις αυταρχισμού ντροπιασαν το νησί μας στο δημοτικό συμβούλιο. Η παράταξη Αλληλέγγυοι πολίτες και η παράταξη ομάδα ανάπτυξης Γαύδου, αποχώρησαν από την συνεδρίαση ύστερα από την άνευ λόγο αποβολή του Λαμπάκη Ευστρατίου από την αίθουσα από την πρόεδρο του Δ.Σ. καταγγελοντας την πρόεδρο για αυταρχισμό.
Από την έναρξη του Δημοτικού συμβουλίου η πρόεδρος ήταν προκλητική, προσβλητική. Μας έβριζαν, δεν βρίζαμε.
Μας προσεβαλαν, δεν προσβαλαμε κανένα.
Μας είπαν σούριελα και βλαμμένους, δεν είπαμε τίποτα σε κανένα. Μετέτρεψαν την αίθουσα του ΔΣ σε γήπεδο, φτιάχνοντας κερκίδα η αδελφή, άλλοτε βρίζοντας και προσβαλοντας και άλλοτε επικροτοντας αυτούς που προσέβαλαν και συκοφαντούσαν. Και όλα αυτά στο όνομα του πολιτισμού και της δημοκρατίας.

Το γεγονός αυτό διέψευσε στο flashnews.gr, η νυν Δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη που δήλωσε: "Καταρχάς δεν ασκείται αυτοδιοίκηση από το facebook.Έχουμε πολλή δουλειά και δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο να ασχολούμαστε με τέτοια ζητήματα.. Η πρόεδρος του ΔΣ δεν ήταν προκλητική. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν θα είναι καθόλου συνεργάσιμες, για το καλό του τόπου μας".

Σημειώνεται ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαύδου ισχύει το εξής οξύμωρο ότι δηλαδή, ενώ η Λίλιαν Στεφανάκη επικράτησε στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν εχει την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων εντός του ΔΣ, λόγω ένστασης που προέκυψε και κερδίθηκε από δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης. Δηλαδή, η παράταξη της Δημάρχου έχει 6 στους 13 συνολικά δημοτικούς συμβούλους. 

 

 

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook