Ανακοινώθηκε πως ο Δήμος Χανίων θα είναι ο κύριος διοργανωτής

Η γνωστοποίηση από τους διοργανωτές του Santa Run Chania πως η καθιερωμένη γιορτή αγιοβασίληδων στην πόλη για φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω έλλειψης του απαραίτητου ανθρώπινου δυναμικού που θα προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για αυτή την γιορτή τα έσοδα της οποίας πηγαίνουν σε ιδρύματα, προκάλεσε αντιδράσεις και προβληματισμό.

Τόσο στο πλαίσιο συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, όσο και με ανακοίνωση της παράταξης του Άρη Παπαδογιάννη.

Ακολούθησαν διαβουλεύσεις και διεργασίες μεταξύ του Δήμου Χανίων και των διοργανωτών και σήμερα στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρουσία όλων και εκπροσώπων των ιδρυμάτων στα οποία πηγαίνουν τα έσοδα από τις στολές των αγιοβασίληδων, ανακοινώθηκε πως τελικά η «κόκκινη» γιορτή στην πόλη θα γίνει καθώς αναλαμβάνει να την στηρίξει ο Δήμος Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ανέφερε, ότι ο μεγαλύτερος και αγαπημένος εθελοντικός θεσμός της πόλης μας, το Santa Run θα πραγματοποιηθεί κανονικά για 9η συνεχόμενη χρονιά στις 26 Δεκεμβρίου 2019, ενώ καλούνται όλοι όσοι θέλουν να βοηθήσουν να το κάνουν. 

Στην σημασία της διοργάνωσης και στην ανάγκη εθελοντικής προσφοράς αναφέρθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων Ευτύχης Δαμιανάκης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ιωάννης Γιαννακάκης.

Την ικανοποίησή τους για την θετική αυτή εξέλιξη εξέφρασαν οι διοργανωτές, καθώς και οι εκπρόσωποι των  ιδρυμάτων των Χανίων, στα οποία πηγαίνουν τα χρήματα από το Santa Run.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook