Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, τους Συνεταιρισμούς Παραγωγών Κηπευτικών σε Ελαφονήσι και Κουντούρα, ώστε να ενημερωθεί από κοντά για τις ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και το χαλάζι των τελευταίων ημερών.

Ο Μ.Βολουδάκης κατά τη συζήτηση με τους παραγωγούς σημείωσε πώς απαιτείται συντονισμός των υπηρεσιών αλλά και παρέμβαση στον Υπουργό, καθώς  η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Αυτό διότι πολλοί παραγωγοί δεν ήταν ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ, οπότε  δε δικαιούνται αποζημίωση για την παραγωγή τους που καταστράφηκε.

Όσο  για τα πάγιά τους (θερμοκήπια), ναι μεν δικαιούνται αποζημίωση, αλλά όπως πρόσφατα είχε επισημάνει ο Μ.Βολουδάκης, η πληρωμή των αποζημιώσεων αυτών γίνεται μετά από χρόνια, καθώς ήδη έχουν δεσμευθεί οι διαθέσιμες πιστώσεις. Αυτό στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό καθώς υπάρχουν οικογένειες των οποίων οι περιουσίες καταστράφηκαν ολοκληρωτικά.

Ο Μανούσος Βολουδάκης δεσμεύθηκε ότι θα συζητήσει άμεσα με τους συναρμόδιους Υπουργούς τις πιθανές λύσεις, συμπεριλαμβανομένων ενδεχομένως νομοθετικών ρυθμίσεων.

Οι συζητήσεις έγιναν παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή, των Δημάρχων Κισάμου Γιώργου Μυλωνάκη (στο Λαφονήσι) και Καντάνου – Σελίνου Αντώνη Περράκη (στην Κουντούρα), καθώς και της Διευθύντριας Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Χανίων Μάνιας Μυλωνάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook