Τρεις δημοτικόύς Συμβούλους περισσότερους και τρεις Δημάρχους λιγότερους εκλέγει τελικά η παράταξη που έχασε τις εκλογές της ΠΕΔ Κρήτης. Ποιος “παίζει” για πρόεδρος της ΠΕΔ.

Πιο συγκεκριμένα, υπήρχαν διάφορα ερωτήματα και απορίες σε σχέση με τον Νόμο που αφορά τις εκλογές στις ΠΕΔ. Τα ερωτήματα και οι απορίες των εμπλεκομένων είχαν ως αποτέλεσμα να δοθεί η ακριβής ερμηνεία από το τμήμα Νομικων Προσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών προς τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και Δήμαρχο Αγ. Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, το τμήμα Νομικων Προσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών απεφάνθη ότι, σε ό,τι αφορά τις εκλογές στην ΠΕΔ Κρήτης, προκύπτει, βάσει του Νόμου, αλλαγή στην κατανομή των εδρών του ΔΣ της ΠΕΔ Κρήτης για την παράταξη “Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση Δήμων Κρήτης”. 

Η συγκεκριμένη παράταξη παίρνει 9 έδρες (έναντι 12 της νικήτριας παράταξης “Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Κρήτης”), ωστόσο, τις έδρες θα λάβουν 4 Δήμαρχοι και 5 Δημοτικοί σύμβουλοι και όχι 7 δήμαρχοι και 2 δημοτικοί σύμβουλοι, όπως είχε αναφερθεί αρχικά.

Συνεπώς, μετά την ερμηνεία του νόμου από  το υπουργείο Εσωτερικών τις έδρες της “Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Κίνησης Δήμων Κρήτης” καταλαμβάνουν οι Δήμαρχοι:

Βασίλης Λαμπρινός – Δήμαρχος Ηρακλείου

Ιωάννης Σέγκος – Δήμαρχος Χερσονήσου

Παναγιώτης Σημανδηράκης – Δήμαρχος Χανίων

Ιωάννης Στεφανάκης – Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου

Και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης:

Μαρία Καναβάκη 

Θεόδωρος Νίνος 

Ευριπίδης Κουκιαδάκης

Τάσος Βάμβουκας

Κώστας Βαρδαβάς

Συνεπώς, δεν εκλέγονται οι τρεις δήμαρχοι Αγ. Νικολάου, Μυλοποτάμου και Καντάνου Σελίνου, δηλαδή οι Αντώνης Ζερβός, Δημήτρης Κόκκινος και Αντώνης Περράκης.

Ποιος φημολογείται για πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης

Στο μεταξύ, όπως λάβαμε γνώση, η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Κρήτης για τη σύσταση του νέου ΔΣ της θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Νοεμβρίου και ώρα 14:00, στα γραφεία της ΠΕΔ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης σχηματίζει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι πρόεδρος της νέας ΠΕΔ Κρήτης. Θεωρείται έμπειρος στην αυτοδιοίκηση, με έμπρακτο έργο από όλα τα πόστα που έχει θητεύσει και αυτό τον μετατρέπει σε ισχυρή υποψηφιότητα για την προεδρία της Ένωσης.Εξάλλου, έχει μεγάλη απήχηση στο Ηράκλειο, ο ίδιος και το έργο του και παρα το γεγονός ότι δεν εξελέγη στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές (ήταν πρώτος στον πρώτο γύρο), τον καθιστούν το κατάλληλο πρόσωπο για τη συγκεκριμένη θέση.  

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι αντιπρόεδρος αναμένεται να είναι Δήμαρχος άλλου Νομού της Κρήτης (όχι Ηρακλείου δηλαδή).  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook