Τη συνεργασία σε επίπεδο υποδομών ανακοίνωσαν ο εκπρόσωπος της Κρήτης στην Basket League, Ρέθυμνο Cretan Kings, και ο ΑΟΚ Χανιά, που μετέχει στη Γ’ Εθνική.

Ο Ανδρέας Κεσαπίδης αναλαμβάνει καθήκοντα τεχνικού διευθυντή υποδομών και στους δύο συλλόγους.

Η ανακοίνωση του Ρεθύμνου αναφέρει τα εξής:

Το Ρέθυμνο Cretan Kings βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του συλλόγου μας με την ομάδα μπάσκετ, ΑΟΚ Χανιά.

Το Ρέθυμνο Cretan Kings θεωρεί ότι έφτασε η ώρα της ανάδειξης και βελτίωσης των γηγενών αθλητών που μπορούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο κρητικό, αλλά και στο ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Με τον κοινό αυτόν σκοπό ξεκινάμε τη δημιουργία ενός πρότυπου προγράμματος υποδομών, υπό την επίβλεψη του Ανδρέα Κεσαπίδη, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα τεχνικού διευθυντή υποδομών στο Ρέθυμνο Cretan Kings και τον ΑΟΚ Χανιά. 

Δίνεται έτσι συνέχεια στο αξιόλογο έργο της ανάπτυξης των ακαδημιών που έχει ξεκινήσει στον ΑΟΚ Χανιά ο προπονητής της ανδρικής ομάδας Χρήστος Παπανικολάου και στην προσπάθεια των προπονητών των υποδομών του Ρεθύμνου.

Το όλο πρότζεκτ θα τελεί υπό την καθοδήγηση του Τεχνικού Διευθυντή της ανδρικής ομάδας του Ρέθυμνο Cretan Kings, Σταύρου Μυκονιάτη. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν σύντομα σε συνέντευξη Τύπου.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΕΣΑΠΙΔΗ

Ο Ανδρέας Κεσαπίδης (γεννημένος το 1983) είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Για δέκα χρόνια (2003-13) διετέλεσε προπονητής σε όλα τα τμήματα υποδομών του Άρη Θεσσαλονίκης, έχοντας κατακτήσει δυο Πανελλήνια πρωταθλήματα σε Παίδες και Εφήβους, καθώς και μια δεύτερη και μια τρίτη θέση στις ίδιες ηλικίες. Την τριετία 2016-2019 ήταν υπεύθυνος βελτίωσης των αθλητών στα πλαίσια του προγράμματος «ΝΟΥΣ» του Προμηθέα Πατρών, ενώ ως προπονητής οδήγησε τους Παίδες και τους Εφήβους της Πατρινής ομάδας σε τρία συνεχόμενα Final-4 των αντίστοιχων Πανελληνίων πρωταθλημάτων, με κορυφαία στιγμή τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Εφήβων στην Χερσόνησο Ηρακλείου το 2018. Με την ομάδα, μάλιστα, αυτή είχε λάβει μέρος στο τουρνουά Adidas Euroleague Next Generation.

Η ανακοίνωση του ΑΟΚ αναφέρει τα εξής:

Η διοίκηση του ΑΟΚ Χανιά με χαρά σας ενημερώνει για την έναρξη συνεργασίας του συλλόγου μας με τους Ρέθυμνο Cretan Kings!

Οι Ρέθυμνο Cretan Kings,είναι ο υπερήφανος εκπρόσωπος της Κρήτης μας στην Α1 τα τελευταία οκτώ χρόνια καταλαμβάνοντας,μάλιστα,και υψηλές θέσεις στην βαθμολογία της Basket League.

Παράλληλα,η ομάδα έχει ανακαλύψει και αναδείξει σπουδαίους Αμερικανούς παίκτες όπως ο Brent Petway,o Zack Wright,o Kenny Gabriel και φυσικά ο Walter Lemon Jr. που σήμερα φορά την φανέλα των Chicago Bulls.

Τώρα, όμως, η διοίκηση μας όπως και η διοίκηση του Ρέθυμνο Cretan Kings,θεωρούμε ότι έφτασε η ώρα της ανάδειξης και βελτίωσης και των γηγενών αθλητών, όχι μόνο για τις ανάγκες του Κρητικού αλλά και για τις ανάγκες του Ελληνικού μπάσκετ.

Με τον κοινό αυτόν σκοπό, συνεχίζοντας το αξιόλογο πρόγραμμα Ακαδημιών του προπονητή της Ανδρικής μας ομάδας Χρήστου Παπανικολάου, ξεκινάμε την δημιουργία ενός πρότυπου προγράμματος Υποδομών υπό την επίβλεψη του Ανδρέα Κεσαπίδη, ο οποίος αναλαμβάνει Τεχνικός Διευθυντής Ακαδημιών του ΑΟΚ Χανιά και του Ρέθυμνου.

Το όλο πρότζεκτ θα τελεί υπό την καθοδήγηση του Τεχνικού Διευθυντή της Ανδρικής ομάδας του Ρέθυμνου Cretan Kings κ.Σταύρου Μυκονιάτη.

Ο Ανδρέας Κεσαπίδης (γεννημένος το 1983) είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης.

Για δέκα χρόνια (2003-13)πέρασε ως προπονητής από όλα τα τμήματα υποδομής του Άρη Θεσσαλονίκης έχοντας κατακτήσει δυο Πανελλήνια πρωταθλήματα σε Παίδες και Εφήβους καθώς και μια δεύτερη και μια τρίτη θέση στις ίδιες ηλικίες.

Την τριετία 2016-19 ήταν υπεύθυνος βελτίωσης των αθλητών στα πλαίσια του προγράμματος ΝΟΥΣ του Προμηθέα Πατρών ενώ ως προπονητής οδήγησε τους Παίδες και τους Εφήβους της Πατρινής ομάδας σε τρία συνεχόμενα F4 των αντίστοιχων Πανελληνίων πρωταθλημάτων με κορυφαία στιγμή την 2η θέση στο Πανελλήνιο Εφήβων στην Χερσόνησο Ηρακλείου το 2018.Με την ομάδα, μάλιστα, αυτή είχε λάβει μέρος στο τουρνουά Adidas Euroleague Next Generation.”

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν σύντομα σε συνέντευξη Τύπου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook