Ύστερα από 42 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην κοινωνική και καλλιτεχνική ζωή της πόλης μας θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κοινωνία των Χανίων όχι για τη δουλειά που μου έδωσε όλα αυτά τα χρόνια αλλά για την τιμή που μου έκανε να μου εμπιστευθεί τις χαρές, τις λύπες, τους προβληματισμούς και τις επαγγελματικές δραστηριότητές της.

Ήταν μια πολύ δραστήρια και αρκετά εποικοδομητική περίοδος που με γέμισε ικανοποίηση, χαρά και συγκίνηση με τόσες χανιώτικες οικογένειες να με έχουν αγκαλιάσει και να με θεωρούν μέλος τους.

Πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά αφού ήμουν παρών στο κάθε σημαντικό γεγονός στη ζωή τους;

Προσευχήθηκα μαζί τους στα Μυστήριά τους, σιγομουρμούρισα κι εγώ λίγα από τα λόγια του ιερέα ή του ψάλτη και καμάρωσα νεόνυμφους και νεοφώτιστα χωρίς να σταματώ να βρίσκω την κατάλληλη θέση για την κάθε περίσταση και χωρίς να ξεχνώ να “πατώ” και το κουμπί της μηχανής μου όταν έπρεπε.

Μεγάλη η προσπάθεια για το καλύτερο και ακόμα μεγαλύτερη η ευθύνη όταν έχεις να καλύψεις γεγονότα που γίνονται μια φορά στη ζωή του καθενός ή άλλα που δεν γίνονται κάθε μέρα όπως οι υπόλοιπες εκδηλώσεις από την καθημερινότητα ως τις μεγάλες τελετές.

Υπήρξαν στιγμές δύσκολες να βλέπω χαρές, να συμμετέχω σ’ αυτές και να σκέφτομαι αυτούς που “λείπουν” απ’ τη χαρά της οικογένειας.

Υπήρξαν και στιγμές ακόμα δυσκολότερες που μου έφεραν να επεξεργαστώ για το τελευταίο του ταξίδι, φωτογραφία κάποιου αγαπημένου φίλου…

Κι ύστερα επέστρεφε πάντα η ρουτίνα της καθημερινότητας με τις μικροεναλλαγές της διάθεσης, την ποικιλία των απαιτήσεων της δουλειάς και τη γλυκιά προσμονή της ικανοποίησης του πελάτη. Αίσθηση απέραντης ικανοποίησης η επιτυχία και απερίγραπτη η συγκίνηση από το βλέμμα και τις εκφράσεις του πελάτη που απολαμβάνει αυτό που μόχθησες να του προσφέρεις. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή του καλλιτέχνη και του κάθε επαγγελματία.

Έφτασε όμως η ώρα της αποχώρησης από το επάγγελμα.

Θα μου λείψει η καθημερινή προσπάθεια για τη σωστή και αποτελεσματική κάλυψη της κάθε ανάγκης που παρουσιάζεται με τρόπο που παράλληλα να ικανοποιεί αυτό που τεχνικά κι αισθητικά θεωρώ σωστό. Θα παραμείνω, ωστόσο, κοντά σε εσάς που αγάπησα και θα είμαι στη διάθεσή σας για ό,τι με χρειαστείτε: από κάποια συμβουλή, κάτι ξεχασμένο, κάποιο θέμα αρχείου ή κάτι που θέλετε να μοιραστείτε μαζί μου.

Το τηλέφωνο για επικοινωνία είναι: 694-497-3329 (ώρες καταστημάτων).

Γιώργος Φαντάκης
Φωτογράφος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook