“Τυπογραφία: Παράθυρο στον κόσμο”: Εκδήλωση στο Μουσείο Τυπογραφίας για τα τριάντα έργα που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό αφίσας.

Πργματοποιήθηκε το Σάββατο (16/11) το απόγευμα η εκδήλωση για την απονομή των βραβείων και επαίνων του 5ου Διεθνούς Διαγωνισμού Αφίσας. Τον διαγωνισμό διοργάνωσε το Μουσείο Τυπογραφίας και η εκδήλωση έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του μουσείου, στο ΒΙΟΠΑ Χανίων, στη Σούδα.
Σε ό,τι αφορά το φετινός διαγωνισμό είχε θέμα “Τυπογραφία: Παράθυρο στον κόσμο” και ολοκληρώθηκε με 530 συμμετοχές από 68 χώρες. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε απονομή βραβείων και τιμητικών διακρίσεων στους νικητές του 5ου διεθνούς διαγωνισμού αφίσας.

Σύντομες ομιλίες πραγματοποίησαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής Δημήτρη Αρβανίτη, Graphic Designer, member of AG I- Alliance Graphique Internationale, Σπύρος Ορνεράκης, γνωστός σκιτσογράφος και εικονογράφος, Λίλα Καλογερή, εικονογράφος, Αλέξανδρς Κοκκόλας, Γραφίστας (akc creative design), καθηγητής σχολής Βακαλό art & design, Γήσης Παπαγεωργίου.
Ο Γιάννης Γαρεδάκης, ιδρυτής και Πρόεδρος Δ.Σ. του Μουσείου Τυπογραφίας καλωσόρισε τον κόσμο που βρέθηκε στο Μουσείο Τυπογραφίας ενώ το “παρών” έδωσαν, ανάμεσα σε άλλους ο Πρόεδρος του ΔΣ Χανίων Ευτύχης Δαμιανάκης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο πρώην Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νίκος Παπαδάκης, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ Σοφία Μαλανδράκη Κρασουδάκη κ.α.

Την παρουσίαση του διαγωνισμού πραγματοποίησε η Έλια Κουμή, διευθύντρια του Μουσείου Τυπογραφίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook