Θα παρατηρήσετε ότι τα αυτοκόλλητα ευθυγραμμίζονται με την άκρη των φτερών του αεροπλάνου.

Πρόκειται για μια λεπτομέρεια που λίγοι προσέχουν ενώ αν κάποιος το δει θεωρεί πως δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία. Είναι πολλά εκείνα στα οποία δεν δίνουμε καμία σημασία, εξάλλου, κάθε φορά που μπαίνουμε σε ένα αεροπλάνο. 

Ο λόγος για τα μαύρα ή κόκκινα τρίγωνα αυτοκόλλητα πάνω από τα παράθυρα, δύο σε κάθε πλευρά, του αεροπλάνου. Για εμάς δεν έχουν καμία σημασία, έχουν, όμως, για τις αεροσυνοδούς.

Αν πάτε σε αυτές τις θέσεις που έχουν αυτά τα αυτοκόλλητα και κοιτάξετε έξω από το παράθυρο, θα παρατηρήσετε ότι τα αυτοκόλλητα ευθυγραμμίζονται με την άκρη των φτερών του αεροπλάνου, ένα για το μπροστά και ένα για το πίσω μέρος. Όταν οι αεροσυνοδοί ή ο πιλότος θέλει να κοιτάξει προς τα φτερά, τα τρίγωνα αυτοκόλλητα λειτουργούν ως σημάδια που τους λένε πού ακριβώς να κοιτάξουν.

Για παράδειγμα, αν τυχόν θέλουν να ελέγξουν τα κινητά σημεία των φτερών για προβλήματα όπως ο πάγος, δεν χρειάζεται να ψάχνουν τα παράθυρα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Travel + Leisure. Ακόμη, οι επιβάτες που κάθονται στις θέσεις με τα αυτοκόλλητα στον τοίχο της καμπίνας, ξέρουν ότι κάθονται στο φτερό, που είναι το κέντρο βαρύτητας του αεροπλάνου.

Πηγή: baby.gr