Η καταψήφιση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου από το κοινοβούλιο της Σλοβακίας μάλλον δεν ήταν έκπληξη. Η ενίσχυση του EFSF θα περάσει από την αντιπολίτευση, αρκεί οι όροι της να γίνουν δεκτοί…

Το αντιπολιτευόμενο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα Smer-SD της Σλοβακίας διεμήνυσε ότι θα υποστηρίξει την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με αντάλλαγμα τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του το newsit, ο τετρακομματικός κυβερνητικός συνασπισμός της πρωθυπουργού Ιβέτα Ραντιτσόβα κατέρρευσε το βράδυ της Τρίτης μετά την απόρριψη της διεύρυνσης του ΕΤΧΣ από το σλοβακικό κοινοβούλιο, η οποία είχε συνδεθεί με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αν ο όρος του Smer γίνει δεκτός, «η ψηφοφορία μπορεί να γίνει αυτήν την εβδομάδα», δήλωσε ο το μέλος του κόμματος, Γιαν Ποτσιάτεκ, πρώην υπουργός Οικονομικών.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του Smer, πρώην πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίκο, δήλωσε –μετά την ψηφοφορία της Τρίτης- ότι εναπόκειται στα τέσσερα κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού που κατέρρευσε να το προσεγγίσουν με προτάσεις για το πώς θα επικυρωθεί η διεύρυνση του ΕΤΧΣ.

Η Σλοβακία πρέπει να δεσμευτεί στη διεύρυνση και την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του ΕΤΧΣ, σημείωσε επίσης ο ίδιος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει σχετικά με το περιεχόμενο ή το πότε αναμένει να του γίνουν οι προτάσεις αυτές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook