Επιστολή του Δημάρχου κ. Π. Σημανδηράκη για τους πληγέντες  ελαιοπαραγωγούς στο  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Έπειτα από εισήγηση του Αντιδήμαρχου Τοπικής και Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Νικηφοράκη ο οποίο είναι υπεύθυνος και για θέματα Αγροτικής Οικονομίας, ο Δήμαρχος Χανιών κ. Σημανδηράκης  με έγγραφο του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη, το οποίο κοινοποιείται στους Βουλευτές του Νομού προτείνει οριζόντια αποζημίωση στους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς αλλά και την αναστολή της παρακράτησης εισφοράς δακοκτονίας για την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο 2019-2020. 

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος  μεταξύ των άλλων αναφέρει :”... οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Χανιών βρίσκονται για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με μεγάλες ζημιές στην παραγωγής τους με αποτέλεσμα τη σημαντική υποβάθμιση της ποιότητας του ελαιολάδου, αλλά και τη δραματική μείωση της παραγωγής ελαιοκάρπου και ελαιολάδου.”

Ο Δήμαρχος πρότεινε την οριζόντια αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών  που υπέστησαν μεγάλη απώλεια του προϊόντος τους  μέσω ΕΛΓΑ , την αναστολή της παρακράτησης της εισφοράς δακοκτονίας κατά την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο 2019-2020 αλλά και την τροποποίηση του υπάρχοντος καθεστώτος του ΕΛΓΑ σύμφωνα με τα σημερινά καιρικά φαινόμενα.