Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν νωρίτερα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με ένα μεγάλο κουτί που ήταν δεμένο με κίτρινη κορδέλα εισήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’ προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό.

Αφού κάθισαν στις αναπαυτικές πολυθρόνες, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε να λύνει τον κόμπο για να δει το δώρο που του είχε φέρει ο ιεράρχης. Ήταν μια επίχρυση εικόνα του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης που κρατάνε τον Τίμιο Σταυρό. Ο οικοδεσπότης ενθουσιάστηκε με το δώρο και σηκώθηκε πάνω να φωτογραφηθεί με αυτό, έχοντας στο πλάι του τον καλεσμένο.

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας τον Πατριάρχη για το σπουδαίο ιεραποστολικό έργο που επιτελεί τονίζοντας την εξαιρετική σημασία που αυτό έχει, όχι μόνο για την Ελληνική κοινότητα, αλλά και για ολόκληρη την Αφρικανική ήπειρο.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για τη στήριξη και τη συνεργασία τόσο από την πλευρά της Ελληνικής Πολιτείας όσο και από την Εκκλησία της Ελλάδος.

(Πηγή φωτογραφιών: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook