Ο αφανής ήρωας της γυναικείας ομορφιάς που πρέπει απαραιτήτως να ξέρετε.

Είναι γεγονός ότι η επιδερμίδα μας επηρεάζεται από πολλά και διάφορα, που όλα τους αλλοιώνουν την υφή του δέρματος και υπονομεύουν τη λάμψη μας.

Αλλά και την αψεγάδιαστη όψη που επιδιώκουμε τελικά για το πρόσωπό μας.

Γι’ αυτό και έχουμε τα προϊόντα περιποίησης! Μόνο που δεν είναι όλα για όλες και σίγουρα όχι για κάθε περίσταση και πρόβλημα.

Υπάρχει ωστόσο ένα συστατικό που λειτουργεί ως πανάκεια για πολλά. Το όνομά του, νιασιναμίδη. Ως Niacinamide Booster θα το βρείτε συχνά στην αγορά ή ως ένα από τα top συστατικά των καλύτερων καλλυντικών.

Και είναι πράγματι το μυστικό για να μη δείχνετε ποτέ κουρασμένες. Η νιασιναμίδη, γνωστή και ως Βιταμίνη PP, είναι μια βιταμίνη της ομάδας Β, συγκεκριμένα η Β3, που αυξάνει τα επίπεδα του κολλαγόνου, των λιπαρών οξέων και του κεραμιδίου στην επιδερμίδα.

Τι κάνει; Προστατεύει το δέρμα από επιβλαβείς ουσίες και ελεύθερες ρίζες, περιορίζει την απώλεια νερού από την επιδερμίδα και μειώνει τη λιπαρότητά της, καταπολεμώντας ακόμα και την ακμή. Στα άλλα που κάνει ο αφανής αυτός ήρωας, καταπολεμά τις κηλίδες του δέρματος και διαθέτει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

Ταυτοχρόνως, σε αντίθεση με τη ρετινόλη, δεν ερεθίζει το δέρμα, δεν oξειδώνεται και δεν αλλοιώνεται από το ηλιακό φως. Πολλές ενυδατικές την επιστρατεύουν πια, καθώς ενισχύει τον φυσικό αμυντικό φλοιό του δέρματος και ανανεώνει την επιδερμίδα όσο λίγα πράγματα εκεί έξω.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook