Nα δημιουργήσουμε νέο Τμήμα Νοσηλευτικής.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα. Με την Εθελοντική του δράση στοχεύει στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου τόσο σε περιόδους πολέμου όσο και ειρήνης.

Τομέας Νοσηλευτικής
Η δράση του ξεκινά ένα χρόνο μετά την ίδρυση του Ερυθρού Σταυρού, το 1878…
Αδελφή Νοσοκόμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το 1940: Άγρυπνη και ακούραστη, κάτω από τη σημαία του Ερυθρού Σταυρού, έδενε πληγές, έβρεχε χείλη, χάιδευε πυρωμένα μέτωπα τραυματισμένων παλικαριών, έγραψε γράμματα με τις τελευταίες λέξεις αυτών που ξεψυχούσαν. Ατρόμητη μπροστά στο θάνατο, άφησε την τελευταία της πνοή θυσία στην πατρίδα…
Σήμερα αναπτύσσει προγράμματα Πρωτοβάθμιας φροντίδας και Αγωγής Υγείας που υποστηρίζονται από επαγγελματίες Υγείας και Εθελοντές. Στόχος η διατήρηση και προαγωγή της Υγείας, η πρόληψη νοσημάτων, η μείωση των ανισοτήτων υγείας κ.α.
Ο Ερυθρός Σταυρός και η Αδελφή Νοσοκόμα του Ε.Σ., παρόλο που έχουν τις ρίζες τους στον πόλεμο -Μάχη Σολφερίνο, Ερρίκος Ντυνάν- είναι κήρυκες παγκόσμιας ειρήνης και αγωνίζονται γι’ αυτό…

Νέοι και νέες, ελάτε να δημιουργήσουμε νέο Τμήμα Νοσηλευτικής. Ελάτε να εκπαιδευτούμε, να μάθουμε, να δράσουμε, να βοηθήσουμε τον πλησίον μας. Να ανθίσει στις καρδιές μας η αλληλεγγύη, ο ανθρωπισμός και η αγάπη για τον συνάνθρωπο γιατί: ευτυχία είναι να ξέρεις ότι μια ζωή, έστω μια και μόνη, αναπνέει καλύτερα γιατί εσύ υπήρξες ή υπάρχεις.

Από το Τμήμα Νοσηλευτικής Τμήματος Κισάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Για περισσότερες πληροφορίες:
Νίκος Κουλιζάκης 6973 – 985.916, Βιργινία Κατάκη 6940 – 773.177

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook