Σε τουλάχιστον 11 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τις ταραχές

Τρία μέλη των δυνάμεων της τάξης σκοτώθηκαν με μαχαίρι από «ταραξίες» κοντά στην Τεχεράνη, μετέδωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε τα πρακτορεία ειδήσεων Isna και Fars.

Το ένα από τα θύματα, το οποίο κατονομάστηκε ως ο Μορτεζά Εμπραχιμί, ήταν αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης, ενώ τα άλλα δύο, ο Ματζίντ Σεϊχί και ο Μοσταφά Ρεζαΐ ήταν μέλη των Μπασιτζί, της πολιτοφυλακής που συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης, διευκρινίζουν τα δύο πρακτορεία, τα οποία επικαλούνται ανακοίνωση μιας τοπικής βάσης των Φρουρών της Επανάστασης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ταραξίες σκότωσαν (τους τρεις άνδρες) χρησιμοποιώντας μαχαίρια όταν αυτοί τους περικύκλωσαν σε περιοχή δυτικά της Τεχεράνης», μεταδίδουν τα Fars και Isna, χωρίς να διευκρινίσουν ακριβώς την περιοχή στην οποία συνέβη το περιστατικό.

Το Fars προσέθεσε ότι ο Εμπραχιμί μόλις είχε αποκτήσει δεύτερο παιδί και ότι οι Σεϊχί και Ρεζαΐ ήταν αντίστοιχα ηλικίας 22 και 33 ετών.

Η κηδεία των τριών ανδρών θα γίνει αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση μια «αποχαιρετιστήρια τελετή» για δύο από αυτούς θα γίνει σήμερα το απόγευμα στην Τεχεράνη.

Από την Παρασκευή το βράδυ σε πολλές πόλεις του Ιράν σημειώθηκαν ταραχές οι οποίες ξέσπασαν μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση της αύξησης στην τιμή της βενζίνης.

Με τον θάνατο του αξιωματικού των Φρουρών της Επανάστασης και των δύο μελών των Μπασιτζί ανέρχεται σε πέντε ο αριθμός των θανάτων που έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως από τότε που άρχισαν τα επεισόδια.

Ωστόσο τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχουν χάσει επίσης τη ζωή τους, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν από διάφορα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων, τα οποία εν γένει δεν αναφέρουν πηγές για την πληροφορία αυτή ούτε πολλές λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook